Recept: Pot au feu van boerenkip

24 februari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Pot au feu van boerenkip
Wijn cuveren is een vak apart: je mengt verschillende druivensoorten voor bijzondere flessen wijn. Chef-kok Léon Mazairac is bij wijnboer Leon Masselink in de Achterhoek. Ze cuveren een fles onder begeleiding van oenoloog Stan Beurskens. Het wordt een flesje dat precies moet passen bij de soep die Leon maakt.
8 personen

Ingrediënten voor Pot au feu van boerenkip

  • 2 boerenkippen (bio) in 4 stukken
  • bosje peterselie
  • 2 preien
  • 3 uien
  • 2 liter kippenbouillon (zelf getrokken)
  • wat witte wijn
  • peper en zout
  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 1 bleekselder
  • 1 bol knoflook

Voor dit recept heb je een tripod kookpan nodig en een lekker gloeiend vuur. Het recept is heel makkelijk maar heeft voor het beste resultaat wel 2,5 uur nodig!

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Kook de kip eerst 1,5 uur op vuur in de bouillon , wijn en met de knoflook en ui.

  2. 2

    Als deze goed zacht en gaar is dan voeg je de grof gesneden prei en selderij toe.

  3. 3

    Schil de aardappels en doe vrij grove stukken in de pan.

     

  4. 4

    Kook op zacht vuur nog 1 uur door.

     

  5. 5

    Schep lekker veel garnituur en kip op een bord en daarbij voldoende bouillon.

     

  6. 6

    Werk het gerecht af met wat vers gehakte peterselie en serveer met boerenbrood.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter