Recept: Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus

1 oktober 2019
Waardeer: 
(Totaal: 22 stemmen)
Stilstaand beeld van  Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus

Sharon maakt een lekker, vegetarisch gerecht: een quinoaburger op een pitabroodje met een heerlijk sausje van hangop en munt. En een watertje mag natuurlijk niet ontbreken; ze maakt het drankje met komkommer en eetbare bloemen.

10 stuks

Ingrediënten voor Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus

Ingrediënten (voor 10 burgers):

  • 10 pitabroodjes
  • 200 g quinoa
  • 200 g geraspte kaas
  • 5 el maïzena
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 bosje koriander
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 2 el groentebouillonpoeder of blokjes
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 500 g hangop
  • 1 bosje munt
  • 1 tl venkelzaad
  • peper en zout

Voor de topping:

  • 200 g sla naar keuze
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer

 

*De bereiding van dit recept kan afwijken van de bereiding op de tv.

Aan de slag

  1. 1

    Kook de quinoa in water met de groentebouillonpoeder volgens de verpakking gaar. Ondertussen snipper je een ui en hak je de knoflook fijn. Rooster de komijnzaadjes kort in een droge pan (zonder olie). Klop de eieren los en snij de koriander klein. Als de quinoa gaar is laat je deze goed afkoelen.

  2. 2

    Als de quinoa is afgekoeld, meng je de eieren, maïzena, geraspte kaas en de overige ingrediënten erdoor. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

  3. 3

    Bestuif je handen met wat maïzena en maak 10 burgers van het mengsel. Laat de burgers 10 minuten rusten in de vriezer. En dan ga ik zo verder met het maken van de hangop-muntsaus.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de hangop-muntsaus. Rooster het venkelzaad en roer deze door de hangop samen wat gesneden munt en wat peper en zout naar smaak.

  5. 5

    Haal de burgers uit de vriezer en bak ze vervolgens in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin. Ongeveer 4 min bakken aan beide kanten.

  6. 6

    Grill de pitabroodjes 1 min aan beide kanten op de BBQ.

  7. 7

    Bouw de burger naar smaak op! Ik doe er lekker wat sla, tomaten, komkommer en rode uienringen op.

Eet smakelijk!