8 minuten

Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus

Sharon maakt een lekker, vegetarisch gerecht: een quinoaburger op een pitabroodje met een heerlijk sausje van hangop en munt. En een watertje mag natuurlijk niet ontbreken; ze maakt het drankje met komkommer en eetbare bloemen.
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Ingrediënten (voor 10 burgers)
    10
    pitabroodjes
  • Ingrediënten (voor 10 burgers)
    200 g
    quinoa
  • 200 g
    geraspte kaas
  • 5 el
    maïzena
  • 2
    eieren
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    rode ui
  • 1
    bosje koriander
  • 2 tl
    komijnzaadjes
  • 2 el
    groentebouillonpoeder of blokjes
  • peper en zout
  • Voor de saus
    500 g
    hangop
  • 1
    bosje munt
  • 1 tl
    venkelzaad
  • peper en zout
  • Voor de topping
    200 g
    sla naar keuze
  • 1
    rode ui
  • 3
    tomaten
  • 1
    komkommer
  1. Kook de quinoa in water met de groentebouillonpoeder volgens de verpakking gaar. Ondertussen snipper je een ui en hak je de knoflook fijn. Rooster de komijnzaadjes kort in een droge pan (zonder olie). Klop de eieren los en snij de koriander klein. Als de quinoa gaar is laat je deze goed afkoelen.

  2. Als de quinoa is afgekoeld, meng je de eieren, maïzena, geraspte kaas en de overige ingrediënten erdoor. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

  3. Bestuif je handen met wat maïzena en maak 10 burgers van het mengsel. Laat de burgers 10 minuten rusten in de vriezer. En dan ga ik zo verder met het maken van de hangop-muntsaus.

  4. Ga verder met het maken van de hangop-muntsaus. Rooster het venkelzaad en roer deze door de hangop samen wat gesneden munt en wat peper en zout naar smaak.

  5. Haal de burgers uit de vriezer en bak ze vervolgens in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin. Ongeveer 4 min bakken aan beide kanten.

  6. Grill de pitabroodjes 1 min aan beide kanten op de BBQ.

  7. Bouw de burger naar smaak op! Ik doe er lekker wat sla, tomaten, komkommer en rode uienringen op.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.