Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus
Recept
Ingrediënten
-
Ingrediënten (voor 10 burgers)10pitabroodjes
-
Ingrediënten (voor 10 burgers)200 gquinoa
-
200 ggeraspte kaas
-
5 elmaïzena
-
2eieren
-
1teentje knoflook
-
1rode ui
-
1bosje koriander
-
2 tlkomijnzaadjes
-
2 elgroentebouillonpoeder of blokjes
-
•peper en zout
-
Voor de saus500 ghangop
-
1bosje munt
-
1 tlvenkelzaad
-
•peper en zout
-
Voor de topping200 gsla naar keuze
-
1rode ui
-
3tomaten
-
1komkommer
-
Kook de quinoa in water met de groentebouillonpoeder volgens de verpakking gaar. Ondertussen snipper je een ui en hak je de knoflook fijn. Rooster de komijnzaadjes kort in een droge pan (zonder olie). Klop de eieren los en snij de koriander klein. Als de quinoa gaar is laat je deze goed afkoelen.
-
Als de quinoa is afgekoeld, meng je de eieren, maïzena, geraspte kaas en de overige ingrediënten erdoor. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
-
Bestuif je handen met wat maïzena en maak 10 burgers van het mengsel. Laat de burgers 10 minuten rusten in de vriezer. En dan ga ik zo verder met het maken van de hangop-muntsaus.
-
Ga verder met het maken van de hangop-muntsaus. Rooster het venkelzaad en roer deze door de hangop samen wat gesneden munt en wat peper en zout naar smaak.
-
Haal de burgers uit de vriezer en bak ze vervolgens in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin. Ongeveer 4 min bakken aan beide kanten.
-
Grill de pitabroodjes 1 min aan beide kanten op de BBQ.
-
Bouw de burger naar smaak op! Ik doe er lekker wat sla, tomaten, komkommer en rode uienringen op.
- Eet smakelijk!