Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4 elgeitenyoghurt
-
3 tlextra vierge olijfolie
-
1limoen
-
Voor de coulis100 grabarber
-
50 gkersen
-
50 gaardbeien
-
50 gframbozen
-
1 elsuiker
-
•sap van 1/4 citroen
-
2 druppelsvanille extract
-
Voor de fruitsalade150 gframbozen
-
150 gaardbeien
-
150 gkersen
-
Voor de presentatie4 tlmandarijnenjam
-
30 ggemalen pistachenootjes
-
1 tlzoethout poeder
-
•takjes dille
-
•bloemblaadjes
-
Begin met de coulis. Snijd de rabarber in stukken, maak de aardbeien schoon en haal de pitjes uit de kersen. Doe alle ingrediënten voor de coulis samen in een pan en breng aan de kook. Kook 2 min. Doe het fruit in de mixer en zeef vervolgens de saus. Laat afkoelen en zet het voor 1 uur in de koeling.
-
Ga verder met de fruitsalade. Maak de aardbeien schoon en ontpit de kersen. Meng dan de ingrediënten van de fruitsalade met 1 el coulis. Zet het geheel een half uur in de koeling.
-
Leg in het midden van de borden 1 tl mandarijnenjam. Verdeel de fruitsalade over de borden op de jam. Schenk de coulis over het fruit en eromheen. Leg er 1 el geitenyoghurt bovenop. Bestrooi met gemalen pistachenootjes. Verspreid de takjes dille en bloemblaadjes over het bord. Besprenkel als laatste met wat extra vierge olijfolie, de rasp van de limoen en wat zoethout poeder.
- Eet smakelijk!