Vegan frambozen crumble met havermout
Onze chef-kok Sharon maakt een vegan frambozen crumble met soja slagroom, havermout, vanille en een frisse smaakmaker: limoen! Een mooi plantaardig alternatief om eens te proberen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
220 gzelfrijzend bakmeel
-
2 tlbakpoeder
-
•snufje zout
-
100 mlkokosmelk
-
50 mljus d’orange
-
125 mlzonnebloemolie
-
125 gsuiker
-
1limoen
-
250 gbevroren frambozen
-
crumble70 ghavermout
-
50 gsuiker
-
50 gbloem
-
2 tlkaneel
-
3 elzonnebloemolie
-
1 eljus d’orange
-
Slagroom4 elgezoete sojamelk
-
2 elvanillesiroop
-
1 elmaïzena
-
125 mlzonnebloemolie
-
benodigdheden•mixer
-
•springvorm 24 cm
-
•staafmixer
-
Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer een springvorm van 24 cm in met vloeibare margarine. Meng alle ingrediënten voor het beslag (behalve de frambozen) met een mixer tot een glad beslag. Rasp de limoen en bewaar de rasp. Gebruik het sap van de limoen voor door het beslag. Als het beslag klaar is, giet je het in de springvorm en verdeel je de frambozen erover.
-
Ga verder met het maken van de crumble. Meng in een kom de havermout, suiker, bloem, kaneel, olie en de jus d’orange tot een kruimelig deeg. Strooi de kruimels over de frambozen. En bak de taart 50 minuten af in de voorverwarmde oven.
-
Ga verder met de slagroom. Meng de sojamelk, vanillesiroop en de maïzena in een maatbeker. Voeg er druppelsgewijs de olie aan toe, terwijl je mixt! Haal de staafmixer langzaam van onder naar boven. Ga door met mixen tot het een romig mengsel is geworden. Laat het minimaal 1 uur in de koelkast staan. Roer voor het uitserveren de limoenrasp erdoor.
- Eet smakelijk!