Snelle clafoutis met kersen en sinaasappel
Dit taartje kan je maken met verschillend fruit: van abrikozen tot frambozen of bramen. Onze chef Ramon maakt de clafoutis met kersen. Dat kan zowel mét als zonder pit!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
500 gkersen (ontpit of met pit)
-
1vanillepeul
-
95 gsuiker (75 g voor de clafoutis en 20 g voor de gezoete crème fraîche)
-
75 gbloem
-
250 mlmelk
-
3eieren
-
•rasp van een sinaasappel
-
2 gzout
-
30 gzachte boter
-
200 mlcrème fraîche
-
Voor de bodem200 gboter
-
300 gbloem
-
1ei
-
150 gsuiker
-
benodigdheden•taartvorm
-
Begin met het maken van het deeg, snijd de boter in blokjes en meng deze met de suiker. Voeg het ei toe en kneed dit door elkaar. Doe als laatst de bloem erbij en kneed tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol het deeg in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.
-
Smeer de taartvorm in met 30 gram boter. Snijd het deeg in plakjes en verdeel deze over de taartvorm. Druk het deeg aan elkaar met je vingers. Verdeel hier de (ontpitte) kersen op. Klop de eieren los en meng dit met 75 gram suiker, sinaasappelrasp, inhoud van de vanillepeul en de bloem en voeg daar de melk aan toe. Roer het glad zodat er geen klontjes meer zijn. Giet dit over de kersen heen.
-
Zet de taart voor ongeveer 40 minuten op 180 graden in de oven. Klop de crème fraîche met 20 gram suiker tot het bijna stevig is en serveer een flinke lepel bij de lauwwarme kersenclafoutis.
- Eet smakelijk!