3 minuten

Ramen bouillon met ei en wildplukpesto op toast

Chef-kok Leon Mazairac loopt met filosoof en wildplukker Bas Nabers een culinaire wildplukwandeling. Met de verzamelde planten en kruiden maakt hij een miso ramen met ei, taugé en lente-ui. Daarnaast maakt hij een toast met zelfgemaakte pesto van de wildpluk.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • Wildplukpesto op toast
    volle hand wildpluk zoals watermunt, zevenblad, duizendblad en kamille
  • 1
    rode ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 8
    walnoten
  • 50 gr
    oude schapenkaas
  • een paar plakken stokbrood of ciabatta
  • zonnebloemolie
  • wildplukbloemen zoals rolklaver
  • Ramen bouillon
    5 dl
    ramen bouillon
  • 1 el
    misopasta
  • 1
    rode peper
  • 2 cm
    gember in plakken
  • 2
    stengels lente-ui
  • 2
    stengels lente-ui, het witte deel
  • volle hand taugé
  • 2
    eieren
  • paar takjes kruiden zoals verse koriander of zevenblad
  1. Voeg aan de bouillon de misopasta toe. En de wildpluk naar smaak, zoals weegbree, watermunt en zevenblad. Hak de rode peper grof en voeg de helft samen met de gember toe aan de bouillon. Laat 15-20 minuten tegen de kook aan trekken.

  2. Kook ondertussen de eieren in 6-7 minuten halfzacht, pel en snijd doormidden.

  3. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Verdeel over twee kommen de lente-ui, taugé, overige rode peper, eieren en kruiden.

  4. Ga verder met de pesto. Pluk de bladeren van de watermunt, zevenblad, duizendblad en kamille en snijd ze fijn. De stelen mogen bij de bouillon. Doe de gesneden wildpluk in een kom.

  5. Snipper de ui fijn en voeg toe. Rasp hier de teen knoflook, de walnoten en de schapenkaas over. Voeg een scheut olie toe en roer door tot een smeuïge pesto.

  6. Besmeer het brood met de pesto. Verrijk met wildplukbloemen als rolklaver.

  7. Zeef de bouillon en schenk in de kommen.

  8. Serveer de ramenbouillon met de wildplukpesto toast.

  9. Geniet van je ramen bouillon met pesto op toast!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg