Ravioli met oude kaas, raapstelenpesto en truffel

Vegetarisch
0-30 minuten
Voor Arjan, Maarten en Thomas was het een droom om hun eigen drankje aan een bar te kunnen bestellen. Op een gezellige avond besloten ze de daad bij het woord te voegen en nu mogen ze zich cidermakers noemen. Behalve een echte Rotterdamse cider maken ze sinds twee jaar ook een appelstook. Chef-kok Leon Mazairac maakt er een heerlijk gerecht bij!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen
4
-
250 gpastabloem (semoule)
-
2 elolijfolie
-
1eiwit
-
5eidooiers
-
•een mespunt zout
-
200 ggeraspte oude kaas
-
1 dlroom
-
•wat gesneden daslook (in het seizoen, anders knoflook)
-
1bosje raapsteeltjes
-
20 ggebrande pijnboompitjes
-
•wat geraspte kaas
-
1appel in stukjes
-
20 gboter
-
250 clroom
-
1 dlappelstook
-
•truffel
-
•raviolisteker
-
•keukenmachine
Bereiding
-
1
Draai van de ingrediënten het pastadeeg en laat twee uur rusten in plasticfolie in de koelkast.
Draai daarna dunne lamellen van het deeg.
-
2
Maak van de kaas, daslook en room een gekruide vulling en doe deze met een lepel op het deeg. Bedek en steek uit met een raviolisteker.
-
3
Draai in de keukenmachine de pesto, kaas en pitjes op tot een grove pesto.
-
4
Kook de boter, room en appelstook in met wat stukjes appel.
-
5
Kook de ravioli af in vier minuten. Gaar deze verder in de appelstooksaus.
-
6
Schep in een diep bord en werk af met raapsteeltjespesto en truffel.
-
7
Serveer met een mooie droge cider!
Eet smakelijk!