3 minuten

Recept met babka

Culinair expert Alain Caron is in Amsterdam om babka's te proeven. Deze gaan als zoete broodjes over de toonbank bij bakker Adva. Adva is van Israëlische origine, maar is klassiek Frans opgeleid als bakker. Dat klinkt Alain als muziek in zijn oren.
Bereidingstijd 0-30 minuten

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    plakken babka van ongeveer 2 cm dik
  • 3
    appels
  • 20 g
    boter
  • 5 el
    suiker
  • 1
    grapefruit
  • 1
    sinaasappel
  • 1
    bloedsinaasappel
  • 1
    limoen
  • 1
    mandarijn
  • 1
    citroen
  • 1
    steranijs
  • 0,25 l
    passievruchtensap
  • Benodigdheden
    kookring van 8 cm
  1. Maak een appelcompote. Schil hiervoor 2 appels. Snij de klokhuis eruit en snij de appel in kleine blokjes. Doe 20 gram boter in een pan en doe daarbij de appelblokjes. Doe hier 2 eetlepels suiker doorheen en bak het totdat de appel mooi gekarameliseerd is. Zet dan het vuur uit en laat de compote afkoelen.

  2. Maak een tartaar van de citrusvruchten. Schil hiervoor de grapefruit, sinaasappel, bloedsinaasappel, limoen en mandaraijn en citroen. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng alle citrusblokjes door elkaar en doe de blokjes in een zeef. LET OP: vang het citrussap op in een klein pannetje.

  3. Voeg bij het citrussap 0,25 liter passievruchtensap, 3 eetlepels suiker en een steranijs en laat de saus inkoken tot de juiste dikte. Snij 1 appel in stukjes met een druppel citroensap en meng het met de saus.

  4. Voor de opmaak leg je de kookring in het midden van je bord. Doe hierin 4 plakken van de babka en duw het goed aan zodat de babka een beetje plat wordt. Schep daar bovenop wat van de appelcompote, dan de citrustartaar en haal dan langzaam de ring eraf. Als laatste schenk je er wat saus op en overheen.
    Bon Apetit!

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.