Gestoofde vergeten groenten, bulgur, appelsalade

Gestoofde vergeten groenten, bulgur, appelsalade
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
140 personen
Sharon maakt een bijzonder gerecht met vergeten groenten. De meiraap, pastinaak, paarse wortels en blauwe aardappels worden gestoofd en geserveerd met bulgur en appelsalade. Verrassend en heel smakelijk.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 2
    blauwe aardappels
  • 1
    kool
  • 2
    paarse wortels
  • 1
    pastinaak
  • 1
    meiraap
  • 2 el
    tomatenpuree
  • 20 g
    gember
  • 1
    ui
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1
    bosje peterselie
  • 2 el
    groentebouillonpoeder
  • 400 g
    bulgur
  • Appelsalade
    5
    appels Elstar
  • 1
    bleekselderij
  • 2 el
    yoghurt
  • 1
    handje rozijnen
  • 1
    handje walnoten

Bereiding

  1. 1

    Snij de wortels, aardappels, pastinaak en de andere groenten in stukken van ongeveer 3 cm. Snij de kool in 6 stukken. Snipper het uitje en hak de knoflook en gember fijn. Fruit deze in een ruime pan met een scheutje olie. Voeg de groenten toe en bak alles ongeveer 3 min op middelhoog vuur. Voeg er water bij, totdat de groenten net onder water liggen en stoof alles ongeveer 15 min.

  2. 2

    Bereid de bulgur volgens de verpakking. En ga verder met het maken van de appelsalade. Was de appels en bleekselderij schoon en snij beide in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en meng alles samen met de rozijnen en yoghurt door elkaar. Breng het op smaak met wat peper en zout.

  3. 3

    Als de vergeten groenten 15 min zijn gestoofd, doe je de tomatenpuree, paprikapoeder en de groentebouillonpoeder erbij en kook je alles nog 5 min. Maak de gestoofde groenten af met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!