Zuurkoolsoep

culinair expert
Alain Caron
169recept
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
3 personen

Culinair expert Alain Caron laat zich inspireren door een duurzaam initiatief: bier gemaakt van regenwater. Hij maakt hier een heerlijke zuurkoolsoep bij met een tartaar van haricots verts en zuurkool.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 gr
    zuurkool
  • 30 gr
    boter
  • 100 gr
    haricots verts
  • 40 gr
    boter
  • 3 dl
    room
  • 100 gr
    spekblokjes
  1. 1

    Laat 15 gram boter smelten in pan en bak zuurkool hier even in. Laat het vervolgens uitlekken in een zeef.

  2. 2

    Snij de haricots verts in kleine stukjes en voeg wat peper toe. Mix 50 gram zuurkool met de haricots verts. Zet dit even apart. 

  3. 3

    De rest van de zuurkool verwarm je met wat peper en boter gedurende 15 minuten in de pan. Voeg de room er vervolgens aan toe en laat dit 10 minuten staan.

     

  4. 4

    Mix het met een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Passeer het door een fijne zeef. Verwarm het vervolgens nog 5 minuten op. 

  5. 5

    Snij de spek in blokjes en bak deze krokant

  6. 6

    Voor de presentatie doe je wat garnituur van de zuurkool en haricots verts mix in een ring midden op de soepborden. 

  7. 7

    Schenk er wat zuurkoolsoep omheen. En strooi er wat van de gebakken spekjes over. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!