Zuurkoolsoep
Culinair expert Alain Caron laat zich inspireren door een duurzaam initiatief: bier gemaakt van regenwater. Hij maakt hier een heerlijke zuurkoolsoep bij met een tartaar van haricots verts en zuurkool.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 grzuurkool
-
30 grboter
-
100 grharicots verts
-
40 grboter
-
3 dlroom
-
100 grspekblokjes
-
Laat 15 gram boter smelten in pan en bak zuurkool hier even in. Laat het vervolgens uitlekken in een zeef.
-
Snij de haricots verts in kleine stukjes en voeg wat peper toe. Mix 50 gram zuurkool met de haricots verts. Zet dit even apart.
-
De rest van de zuurkool verwarm je met wat peper en boter gedurende 15 minuten in de pan. Voeg de room er vervolgens aan toe en laat dit 10 minuten staan.
-
Mix het met een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Passeer het door een fijne zeef. Verwarm het vervolgens nog 5 minuten op.
-
Snij de spek in blokjes en bak deze krokant
-
Voor de presentatie doe je wat garnituur van de zuurkool en haricots verts mix in een ring midden op de soepborden.
-
Schenk er wat zuurkoolsoep omheen. En strooi er wat van de gebakken spekjes over.
- Eet smakelijk!