
Recept met radijs
Alain maakt een gerecht van radijsjes uit de kas en kabeljauwfilet.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4moten kabeljauw met vel van 200 g per stuk
-
1 dlroom
-
4 elkippenjus
-
6el geraspte oude kaas
-
80 gboter
-
2bosjes kleine radijs met diverse kleuren
-
1bosje radijs met grote bolletjes
-
2 dlwater
-
2 elsuiker
-
1 elfijn zout
-
4 elnatuurazijn
-
150 gveldsla
-
2 elolijfolie
-
1 elbalsamico-azijn
-
•het sap van een halve citroen
Was de veldsla en droog het.
Meng in een kleine kom zout, peper, balsamico-azijn en de 2 eetlepels olijfolie en bewaar dit.
Maak de radijs schoon. Snij ze in tweeën en bak ze dan in een pan met 40 gram boter, zout en peper.
Meng de suiker, de azijn en het zout samen en laat 2 min koken. Laat het afkoelen.
Snij met behulp van een grote rasp de grote radijs flinterdun. Marineer ze daarna in het sap en laat ze 1 uur hierin staan. Vervolgens haal je ze door een zeef.
Kook de kippenjus in met de room tot 3/4 op laag vuur. Meng de geraspte kaas en het citroensap erbij.
Bak de kabeljauw op het vel in de olijfolie voor 4 min en vervolgens 4 min op de andere kant.
Doe ze vervolgens 10 min in de oven op 160 graden en laat ze uitrusten buiten de oven.
Doe eerst de saus op het midden van alle borden.
Leg de radijs er in het midden op.
Leg de vis warm erop met het vel aan de bovenkant.
Meng de sla met de vinaigrette en doe de sla op het bord. Leg de zoetzure radijs erop.
- Eet smakelijk!