
Nasibal met pittige dip
Restjes nasi over? Chef-kok Ramon Brugman maakt hiervan een borrelhapje; de nasibal. Serveer met een pittige dip naar keuze.
Recept
Ingrediënten
-
500 grvan je favoriete nasi recept
-
Voor de roux20 grboter
-
30 grbloem
-
200 mlgroenten bouillon
-
1 elsojasaus
-
2 elzoute ketjap
-
Voor de paneermeel4eieren
-
1 schaaltjebloem
-
200 grpanko broodkruimels
-
Smelt de boter en breng het aan de kook. Voeg de bloem toe en roer het gelijk goed door. Blijf dit 1 à 2 minuten zachtjes door verwarmen zodat de roux gaar wordt.
-
Voeg de koude bouillon, sojasaus en ketjap toe en roer goed door. Breng al roerend aan de kook. Als de vulling een keer “blub” zegt, zet je het vuur uit.
-
Giet de roux op de nasi en roer het goed door. Doe de vulling in een schaal en laat afkoelen. Nadat de vulling is afgekoeld, maak je er balletjes van.
-
Klop de eitjes los. Haal de nasibal door de bloem, ei en dan door de panko. Herhaal deze stap. Frituur de nasiballen in de frituurolie op 180 graden.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.