Lekkere track nasibal

Nasibal met pittige dip

Restjes nasi over? Chef-kok Ramon Brugman maakt hiervan een borrelhapje; de nasibal. Serveer met een pittige dip naar keuze. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Borrelhapje

Recept

Ingrediënten

  • 500 gr
    van je favoriete nasi recept
  • Voor de roux
    20 gr
    boter
  • 30 gr
    bloem
  • 200 ml
    groenten bouillon
  • 1 el
    sojasaus
  • 2 el
    zoute ketjap
  • Voor de paneermeel
    4
    eieren
  • 1 schaaltje
    bloem
  • 200 gr
    panko broodkruimels
  1. Smelt de boter en breng het aan de kook. Voeg de bloem toe en roer het gelijk goed door. Blijf dit 1 à 2 minuten zachtjes door verwarmen zodat de roux gaar wordt. 

  2. Voeg de koude bouillon, sojasaus en ketjap toe en roer goed door. Breng al roerend aan de kook. Als de vulling een keer “blub” zegt, zet je het vuur uit.

  3. Giet de roux op de nasi en roer het goed door. Doe de vulling in een schaal en laat afkoelen. Nadat de vulling is afgekoeld, maak je er balletjes van.

  4. Klop de eitjes los. Haal de nasibal door de bloem, ei en dan door de panko. Herhaal deze stap. Frituur de nasiballen in de frituurolie op 180 graden. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.