3 minuten

Reefilet met vinaigrette dressing

Chef-Kok Leon Mazairac bereidt een reefilet in de Reeuwijkse plassen. Hij maakt hierbij een vinaigrette dressing.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    reerugfilet
  • 3 dl
    olijfolie
  • 1 dl
    azijn
  • 1
    finger lime (verkrijgbaar bij de betere groenteboer)
  • 1 plakje
    gember
  • 1/2
    rode peper
  • 1
    Jalapeño peper
  • kappertjes
  • 1 el
    honing balsamico
  • 20
    tomberry tomaatjes
  • een paar blaadjes zuring en duizendblad
  • 1 stukje
    hooikaas
  • 1 tl
    mosterd
  1. Snijd de  jalapeño en plakjes gember in stukjes. Vermaal de halve rode peper. Maak de vinaigrette door de stukjes jalapeño, de vermalen rode peper, olijfolie, de kappertjes, azijn, fingerlime en de gehakte gember samen te vermengen. Smeer de reerugfilet in met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  2. Doe wat van de honing balsamico, mosterd en tomberry tomaatjes in een warme pan. Schroei het vlees rondom aan en laat rusten en iets doorgaren (warm worden naar binnen toe). Blus de pan af met de honing balsamico, mosterd en tomberry tomaatjes.

  3. Snijd het vlees in mooie, gelijke stukken. Werk het af met de braadjus uit de pan en garneer af met wat blaadjes zuring en duizendblad. Schaaf wat hooikaas over het gerecht en giet de vinaigrette over het vlees. Serveer het direct.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.