Reefilet met vinaigrette dressing
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 greerugfilet
-
3 dlolijfolie
-
1 dlazijn
-
1finger lime (verkrijgbaar bij de betere groenteboer)
-
1 plakjegember
-
1/2rode peper
-
1Jalapeño peper
-
•kappertjes
-
1 elhoning balsamico
-
20tomberry tomaatjes
-
•een paar blaadjes zuring en duizendblad
-
1 stukjehooikaas
-
1 tlmosterd
-
Snijd de jalapeño en plakjes gember in stukjes. Vermaal de halve rode peper. Maak de vinaigrette door de stukjes jalapeño, de vermalen rode peper, olijfolie, de kappertjes, azijn, fingerlime en de gehakte gember samen te vermengen. Smeer de reerugfilet in met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Doe wat van de honing balsamico, mosterd en tomberry tomaatjes in een warme pan. Schroei het vlees rondom aan en laat rusten en iets doorgaren (warm worden naar binnen toe). Blus de pan af met de honing balsamico, mosterd en tomberry tomaatjes.
-
Snijd het vlees in mooie, gelijke stukken. Werk het af met de braadjus uit de pan en garneer af met wat blaadjes zuring en duizendblad. Schaaf wat hooikaas over het gerecht en giet de vinaigrette over het vlees. Serveer het direct.
- Eet smakelijk!