2 minuten
Rijstepap met pruimenmoes en kokos
Boerenzoons Tom en Bart Grobben hebben het melkveebedrijf van hun ouders overgenomen, maar onder één voorwaarde: er moet wat veranderen. De broers telen sojabonen op Nederlandse bodem en maken er sojamelk van. Culinair schrijver Nadia Zerouali verwerkt de Hollandse sojamelk in een lekker toetje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 5-
200 gdessertrijst
-
1 lverse sojamelk
-
•zout
-
2-4 ellichtbruine basterdsuiker
-
1-2 tlkoekkruiden
-
4verse pruimen (of handvol gedroogde)
-
4 elkokosflakes
-
•verse munt
-
Breng in een pan met dikke bodem de rijst met de plantaardige melk, een snufje zout, wat suiker en koekkruiden naar smaak aan de kook. Kook de rijst onder geregeld roeren met een spatel in ca. 15 min. romig en gaar.
-
Snij de verse pruimen in stukjes, verwijder de pit. Breng de (gedroogde) pruimen met wat suiker naar smaak en evt. een scheutje water aan de kook en kook tot moes.
-
Rooster de kokosflakes in een hete, droge koekenpan in enkele minuten goudbruin en knapperig. Laat afkoelen op een bord.
-
Verdeel de rijstepap warm of koud over schaaltjes of glaasjes, garneer met de kokosflakes, pruimenmoes en wat blaadjes munt.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.