Rijstnoedelsalade met tempura gamba's
Chef-kok Ramon maakt een snelle maaltijd met een rijstnoedelsalade, tempura gamba's en een pittige dip.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Gamba's16reuzengamba's
-
200 gtempurabloem
-
1zakje Japanse broodkruim
-
•koud water
-
Noedels1pak rijstnoedels
-
100 gpeultjes
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1wortel
-
1prei
-
100 gshii-take
-
1rode paprika
-
50 gtaugé
-
100 mloestersaus
-
•rasp van gember
-
1/2citroen
-
1bosui
-
Pittige dip100 mlsojasaus
-
50 mlvissaus
-
•rasp van gember
-
1/2citroen
-
1/2peper en zout
-
1bosui
-
Komkommersalade1komkommer
-
200 mlazijn
-
200 mlwater
-
150 grsuiker
-
Zet de frituurpan en verwarm tot 180 graden
-
Pel de gamba’s. Maak van de tempurabloem en het water een glad beslag. Voeg een beetje zout toe. Haal de gamba’s door de tempura en bestrooi ze met de Japanse broodkruim. Frituur ze ongeveer 3 minuten op 180 graden.
-
Nu is het tijd voor de pittige dip. Snij de peper en de bosui fijn. Meng alle ingrediënten voor de pittige dip met elkaar.
-
Breng een pan water aan de kook en laat de noedels daar 2 minuten zachtjes in koken.
-
Snij ondertussen alle groenten en wok ze in een scheutje olie.
-
Spoel de gekookte noedels goed af met koud water. Voeg de noedels en de smaakstoffen toe aan de gewokte groenten.
-
Snij de komkommer in dunne plakjes. Meng het water, azijn en de suiker door elkaar en verdeel he over de gesneden komkommer.
- Eet smakelijk!