Recept: Rijstnoedelsalade met tempura gamba's

8 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Rijstnoedelsalade met tempura gamba's
Chef-kok Ramon maakt een snelle maaltijd met een rijstnoedelsalade, tempura gamba's en een pittige dip.
4 personen

Ingrediënten voor Rijstnoedelsalade met tempura gamba's

Gamba’s

  • 16 st reuzengamba’s
  • 200 gram tempurabloem
  • koud water
  • 1 zakje  Japanse broodkruim

noedels

  • 1 pak rijstnoedels
  • 100 gram peultjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 100 gram shii-take
  • 1 rode paprika
  • 50 gram taugé
  • 100 ml oestersaus
  • rasp van gember
  • ½ citroen
  • 1 bosui

pittige dip

  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml vissaus
  • rasp van gember
  • ½ citroen
  • ½ peper
  • 1 bosui
  •  

Komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 200 ml   azijn
  • 200 ml water
  • 150 gr suiker

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Zet de frituurpan en verwarm tot 180 graden

  2. 2

    Pel de gamba’s. Maak van de tempurabloem en het water een glad beslag. Voeg een beetje zout toe. Haal de gamba’s door de tempura en bestrooi ze met de Japanse broodkruim. Frituur ze ongeveer 3 minuten op 180 graden.

  3. 3

    Nu is het tijd voor de pittige dip. Snij de peper en de bosui fijn. Meng alle ingrediënten voor de pittige dip met elkaar.

  4. 4

    Breng een pan water aan de kook en laat de noedels daar 2 minuten zachtjes in koken.

  5. 5

    Snij ondertussen alle groenten en wok ze in een scheutje olie. 

  6. 6

    Spoel de gekookte noedels goed af met koud water. Voeg de noedels en de smaakstoffen toe aan de gewokte groenten. 

  7. 7

    Snij de komkommer in dunne plakjes. Meng het water, azijn en de suiker door elkaar en verdeel he over de gesneden komkommer. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter