4 minuten

Pappardelle met parmezaanse kaas en pastinaak

Comfortfood en heerlijk in het seizoen! Pappardelle met een romige pastinaaksaus en parmezaanse kaas van onze chef-kok Rosah van Schendelen. Met een crunch van de schilletjes en het frisse van citroen. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • 300 gr
    pappardelle
  • 1
    ui
  • 2
    knoflooktenen (of een theelepeltje knoflookpuree)
  • 400 gr
    pastinaak
  • 100 ml
    slagroom (of kookroom)
  • 100 ml
    heet water
  • 1
    citroen
  • 50 gr
    parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • tijm
  • zonnebloembloem
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin een fijngesneden sjalot en de tenen knoflook. Was en schil ondertussen de pastinaken en snijd in kleine stukken. Bewaar de schillen voor een later moment.

  2. Bak de pastinaak en een paar tijmblaadjes mee in de pan en voeg na 10 minuten de kookroom en 100 ml heet water toe. Laat pruttelen totdat de pastinaak zacht is. 

  3. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en voeg hieraan de pasta toe. Kook tot al dente. 

  4. Pureer in de tussentijd de pastinaken tot een gladde saus en schenk terug in de pan. Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Voeg de afgegoten pasta toe aan de saus en bak nog enkele minuten op laag vuur mee. 

  5. Is de saus van pastinaak te stevig, voeg dan wat kookvocht van de pasta toe. Breng op smaak met het sap en schil van een citroen, zwarte peper en parmezaanse kaas. 

  6. Wil je dit gerecht nog lekkerder maken? Verhit dan een pan met zonnebloemolie tot 180 graden en bak hierin de schillen van de pastinaak totdat ze goudbruin en heel knapperig zijn. Serveer de chips van pastinaak boven op je heerlijke pappardelle.

  7. Geniet van je pappardelle met parmezaanse kaas en pastinaak!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Rosah van Schendelen - Foto: Dorenda van Knegsel