Romige bloemkoolsoep
4 min

Romige bloemkoolsoep

Chef Leon gaat op pad naar Friesland en treft daar hele knappe biologische bloemkooltjes! Leon maakt een romige bloemkoolsoep en kleine gestoomde hapjes bloemkool 'Moscovite' met kaviaar en bieslook. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de soep
    1
    grote bloemkool
  • 1 tl
    madras curry
  • 1
    sjalot
  • 1 teen
    knoflook
  • 1 l
    heldere bouillon (of gebruik het kookvocht van de andere bloemkool)
  • 2 dl
    melk
  • 20 g
    boter
  • Voor de moscovite
    1
    bloemkool
  • wat aangezuurde room
  • bosje bieslook
  • 30 g
    kaviaar (of imitatie kaviaar)
  1. Ter voorbereiding van de bloemkool 'moscovite' kook je een bloemkool in licht gezouten water. Giet af en bewaar het kookvocht/bouillon. Laat de bloemkool afkoelen. 

  2. Ga verder met de soep. Snipper de sjalot en de knoflook en doe dit in een pan met 20 gram boter en de andere bloemkool. Doe daar 1 theelepel madras curry overheen en bak het goed aan.

  3. Blus het vervolgens af met de bouillon en een deel melk. Laat alles goed trekken en mix het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.

  4. Je maakt de moscovite af door de afgekoelde bloemkool in roosjes te snijden. Doe hier wat aangezuurde room en gehakte bieslook op en werk af met kaviaar.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.