Runderstoof met cranberries & laurier

Chef-kok Léon Mazairac gaat op bezoek bij de familie van Zandwijk, die een biologische cranberry boerderij heeft op Terschelling. De bessen worden ‘nat geoogst’ en dus verruilt Leon zijn koksbuis voor een waterdicht pak. Hij kookt als bedankje iets lekkers voor de gepassioneerde boeren, uiteraard met cranberries.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 3
    sukade lappen van 100 gr
  • 2 dl
    kalfsfond
  • 1 dl
    rode wijn
  • bosje laurier
  • 3 el
    cranberry chutney
  • 10
    cranberries
  • 1/2
    bloemkool
  • laurier
  • 2
    eekhoorntjesbrood
  • peper en zout
  1. Snij het vlees in kleine stukken. Kruid het vlees en bak het goudbruin.

  2. Doe het vlees in de pan samen met de kalfsjus, laurier en de rode wijn.

  3. Gaar het tot het mooi zacht stoofvlees is en voeg vervolgens de cranberries toe.

  4. Voeg ook de chutney toe en haal na een uur de laurier uit de pan.
     

  5. Snij de bloemkool in roosjes en blancheer deze. Rooster ze vervolgens in een beetje hete olie.

     

  6. Snij de eekhoorntjesbrood in plakken en bak deze ook kort mee.

     

  7. Doe de stoof in een diepe kom en dresseer er de bloemkool en de eekhoorntjesbrood bij.


     

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.