Salade met groene asperges, doperwten, haricot verts en frisse vinaigrette

Culinair expert Alain Caron maakt een royale salade met veldsla en heel veel groenten: asperges, doperwten, haricot verts, courgette, een sjalotje, champignons, verse kruiden en een frisse vinaigrette met limoen.  

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 gr
    veldsla
  • 4
    groene of witte asperges (of half groen, half wit)
  • 200 gr
    doperwten
  • 200 gr
    haricot verts
  • 1/2
    courgette
  • 4
    grote morilles
  • 1
    sjalotje
  • 4
    grote champignons
  • 2 el
    olijfolie
  • Voor de groene saus
    verse dragon
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • verse bieslook
  • extra vierge olijfolie
  • Voor de vinaigrette
    1 el
    mosterd
  • 1
    limoen (alleen sap)
  • 4 el
    extra vierge olijfolie
  • 1 el
    balsamico
  • zout
  • peper
  1. Snijd de courgette in reepjes van acht centimeter en snijd er vervolgens kleine blokjes van een centimeter van. Was de morilles in lauwwarm water en snijd ze in dunne reepjes. Leg deze daarna op keukenpapier.

  2. Dop de doperwten en blancheer ze kort en koel vervolgens terug in koud water en laat drogen op keukenpapier. Herhaal dit met de haricot verts.

  3. Schil de asperges en snijd de onderste drie centimeter er af, omdat dat taai is. Blancheer de asperges kort in kokend water en koel dan snel terug in ijswater. Leg vervolgens op keukenpapier en snijd de asperges vervolgens in doormidden in de lengte.

  4. Snijd de morilles in fijne stukjes. Snijd de sjalot fijn en bak ze in een pan met olijfolie goudbruin. Voeg de courgette toe en na drie minuten de morilles, de doperwtjes en de groene asperges en breng ze op smaak met peper en zout. Bak nog twee minuten. 

  5. Snijd de champignons in hele dunne plakjes. Leg apart.

  6. Voor de groene saus meng je de ingrediënten in een blender.

  7. Meng alle ingrediënten van de vinaigrette met een garde. Breng in een grote kom de veldsla op smaak met wat vinaigrette wat zout en peper.

  8. Leg de groenten op de borden en bedek ze met de plakjes champignon. Leg de veldsla erop en druppel er groene saus over.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van BinnensteBuiten in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Alain Caron | Foto: Sheena Schouwink