7 minuten

Udon noedels met spinazie, gochujang en een groene koolomelet

Chef-kok Geneal Harreman maakt udon noedels op zijn manier, met een saus van gochujang pasta en sojaroom. En een omelet met groene kool en knapperige pinda's!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 4
+
  • Voor de noedels
    300 gr
    udon noedels
  • 200 gr
    spinazie
  • 300 gr
    gele uien
  • 60 gr
    gochujang pasta
  • 700 ml
    sojaroom
  • 70 ml
    sojasaus
  • 2
    knoflooktenen
  • scheutje neutrale olie
  • voor de omelet
    100 gr
    groene kool
  • 100 gr
    taugé
  • 1 el
    sesamzaadjes
  • 8
    eieren
  • voor de topping
    50 gr
    pinda's
  • ½
    bos basilicum
  1. Snijd de uien in halve ringen, verhit een pan op middelhoog vuur met een beetje olie en bak de uien hierin. Hak de knoflook fijn, voeg deze samen met de uien toe aan de pan en laat alles op laag vuur garen.

  2. Maal de saus fijn in de blender of met een staafmixer en breng een pan water aan de kook en kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snijd de groene kool fijn en klop de eieren los. Breng de eieren op smaak met zout en peper. Verhit een bakpan op middelhoog vuur met een beetje olie en bak de groene kool totdat deze gaar is. Voeg daarna de eieren toe en laat ze bakken tot een omelet ontstaat. Strooi de sesamzaadjes erover en zet eventueel een deksel op de pan zodat de bovenkant van de omelet ook goed gaart.

  4. Giet de noedels af en voeg ze toe aan de saus. Voeg de spinazie toe en verwarm het geheel kort totdat de spinazie gaar is.

  5. Hak de pinda’s grof en snijd de basilicumblaadjes grof. Serveer de noedels met de toppings erop en leg de omelet ernaast.

  6. Geniet van je udon noedels!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Vijgen taartje met sinaasappel mascarpone-kwark crème