Udon noedels met spinazie, gochujang en een groene koolomelet
Chef-kok Geneal Harreman maakt udon noedels op zijn manier, met een saus van gochujang pasta en sojaroom. En een omelet met groene kool en knapperige pinda's!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
Voor de noedels300 grudon noedels
-
200 grspinazie
-
300 grgele uien
-
60 grgochujang pasta
-
700 mlsojaroom
-
70 mlsojasaus
-
2knoflooktenen
-
•scheutje neutrale olie
-
voor de omelet100 grgroene kool
-
100 grtaugé
-
1 elsesamzaadjes
-
8eieren
-
voor de topping50 grpinda's
-
½bos basilicum
-
Snijd de uien in halve ringen, verhit een pan op middelhoog vuur met een beetje olie en bak de uien hierin. Hak de knoflook fijn, voeg deze samen met de uien toe aan de pan en laat alles op laag vuur garen.
-
Maal de saus fijn in de blender of met een staafmixer en breng een pan water aan de kook en kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snijd de groene kool fijn en klop de eieren los. Breng de eieren op smaak met zout en peper. Verhit een bakpan op middelhoog vuur met een beetje olie en bak de groene kool totdat deze gaar is. Voeg daarna de eieren toe en laat ze bakken tot een omelet ontstaat. Strooi de sesamzaadjes erover en zet eventueel een deksel op de pan zodat de bovenkant van de omelet ook goed gaart.
-
Giet de noedels af en voeg ze toe aan de saus. Voeg de spinazie toe en verwarm het geheel kort totdat de spinazie gaar is.
-
Hak de pinda’s grof en snijd de basilicumblaadjes grof. Serveer de noedels met de toppings erop en leg de omelet ernaast.
- Geniet van je udon noedels!