Recept: Salade van asperges

5 mei 2017
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Salade van asperges

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer ontmoeten siroopmaker Maidie van den Bos in Rotterdam. Met zelfgeplukte ingredienten uit de stadse natuur maakt zij heerlijke drankjes en frisse cocktails. Leon laat zich inspireren tot een mooi gerecht bij haar dranken.

4 personen

Ingrediënten voor Salade van asperges

Voor de salade

  • 12 groene asperges
  • 12 witte asperges
  • doosje tuinkers
  • een bosje cordifolesla (posteleinachtige)
  • 2 el hangop
  • een bakje preischeuten
  • 50 g ficoide (ijskruid)
  • 2 magnoliabloemen
  • eetbare viooltjes of Afrikaantjes
  • 1 klontje boter

voor de vinaigrette

  • 2 cl azijn
  • 4 cl magnolia bloesem siroop
  • 6 cl  olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • peper en zout


*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Blancheer de groene asperges (en laat ze mooi hun kleur behouden door ze te laten schrikken.

  2. 2

    Schil en kook de witte asperges in hun eigen schillen met wat zout en een klontje boter.

  3. 3

    Laat afkoelen en snij ze schuin. (dat presenteert mooi)

  4. 4

    Maak een vinaigrette van de olie, siroop, azijn, knoflook en peper en zout.

     

  5. 5

    Pluk alle sla en kruidensoorten en doe de asperges in een diep bordje.

  6. 6

    Doe de hangop in een klein spuitzakje en leg de kruiden en slasoorten erop.

     

  7. 7

    Werk af met de vinaigrette en garneer met de wilde bloemen.

     

  8. 8

    Serveer hierbij een frisse cocktail van Lendl met de siropen van de bloesembar.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter