3 minuten

Salade van asperges

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer ontmoeten siroopmaker Maidie van den Bos in Rotterdam. Met zelfgeplukte ingredienten uit de stadse natuur maakt zij heerlijke drankjes en frisse cocktails. Leon laat zich inspireren tot een mooi gerecht bij haar dranken.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Salade
    12
    groene asperges
  • 12
    witte asperges
  • tuinkers
  • cordifolesla
  • 2 el
    hangop
  • preischeuten
  • 50 g
    filcoide
  • 2
    magnoliabloemen
  • eetbare viooltjes
  • 1
    klont boter
  • 2 cl
    azijn
  • 4 cl
    magnoliabloesem siroop
  • 6 cl
    olijfolie
  • 1/2
    teentje knoflook
  • peper en zout
  1. Blancheer de groene asperges (en laat ze mooi hun kleur behouden door ze te laten schrikken.

  2. Schil en kook de witte asperges in hun eigen schillen met wat zout en een klontje boter.

  3. Laat afkoelen en snij ze schuin. (dat presenteert mooi)

  4. Maak een vinaigrette van de olie, siroop, azijn, knoflook en peper en zout.

     

  5. Pluk alle sla en kruidensoorten en doe de asperges in een diep bordje.

  6. Doe de hangop in een klein spuitzakje en leg de kruiden en slasoorten erop.

     

  7. Werk af met de vinaigrette en garneer met de wilde bloemen.

     

  8. Serveer hierbij een frisse cocktail van Lendl met de siropen van de bloesembar.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.