4 minuten
Salade van gans en gerookte paling
Chef-kok Leon Mazairac ontmoet Albert en Koen bij de Reeuwijkse plassen. Albert en Koen zijn jachtmaatjes, maar bovenal liefhebbers van de natuur. Met pijn in hun hart belandt veel afgeschoten wild, met name ganzen, in de container. Albert weet daar echter wel raad mee en hoopt met zijn gemarineerde ganzenborst de mensen enthousiast te maken. Leon kookt met hem mee!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1grote ganzenborst
-
400 gkrieltjes
-
200 ggerookte paling
-
100 gverse doperwtjes
-
1uitje
-
1appeltje
-
1ei
-
1citroen
-
20 gzuring
-
20 gdragon
-
3 dlolijfolie
-
0,8 clazijn
-
•belegen kruidenkaas
-
•peper en zout
-
Kook de krieltjes in de schil. Verse krieltjes zijn in vijftien minuten gaar en voorverpakte uit de koeling zijn tussen de 8-10 minuten klaar, afhankelijk van de grootte.
-
Kruid en bak de ganzenborst kort in de pan en houdt deze mooi rood.
-
Blancheer de doperwtjes en spoel ze koud.
-
Kook en pel een eitje.
-
Snijd de paling in puntjes.
-
Schil de appel en snijd in fijne blokjes (brunoise).
-
Maak van de olie, azijn, peper en zout een vinaigrette.
-
Hak de kervel, dragon en zuring fijn en voeg dit toe aan de vinaigrette.
-
Doe het verkruimelde eitje erdoor.
-
Doe de ingrediënten in een grote saladebowl en giet de vinaigrette er overheen.
-
Werk af met een citroentje.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.