Salade van gans en gerookte paling

chef-kok
Leon Mazairac
Ganzenborst
4 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
23 personen
Chef-kok Leon Mazairac ontmoet Albert en Koen bij de Reeuwijkse plassen. Albert en Koen zijn jachtmaatjes, maar bovenal liefhebbers van de natuur. Met pijn in hun hart belandt veel afgeschoten wild, met name ganzen, in de container. Albert weet daar echter wel raad mee en hoopt met zijn gemarineerde ganzenborst de mensen enthousiast te maken. Leon kookt met hem mee!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    grote ganzenborst
  • 400 g
    krieltjes
  • 200 g
    gerookte paling
  • 100 g
    verse doperwtjes
  • 1
    uitje
  • 1
    appeltje
  • 1
    ei
  • 1
    citroen
  • 20 g
    zuring
  • 20 g
    dragon
  • 3 dl
    olijfolie
  • 0,8 cl
    azijn
  • belegen kruidenkaas
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Kook de krieltjes in de schil. Verse krieltjes zijn in vijftien minuten gaar en voorverpakte uit de koeling zijn tussen de 8-10 minuten klaar, afhankelijk van de grootte. 

  2. 2

    Kruid en bak de ganzenborst kort in de pan en houdt deze mooi rood.

  3. 3

    Blancheer de doperwtjes en spoel ze koud.

  4. 4

    Kook en pel een eitje.

  5. 5

    Snijd de paling in puntjes.

  6. 6

    Schil de appel en snijd in fijne blokjes (brunoise).

  7. 7

    Maak van de olie, azijn, peper en zout een vinaigrette.

  8. 8

    Hak de kervel, dragon en zuring fijn en voeg dit toe aan de vinaigrette.

  9. 9

    Doe het verkruimelde eitje erdoor.

  10. 10

    Doe de ingrediënten in een grote saladebowl en giet de vinaigrette er overheen.

  11. 11

    Werk af met een citroentje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!