Aardappelpuree met gerookte paling
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
1kleine ijsbergsla
-
2gerookte palingen (laat ze door de visboer fileren zodat je 4 lange filets krijg zonder graat)
-
400 gaardappelen
-
1kleine krob romaine
-
1appel
-
1citroen
-
3 elolijfolie
-
1 elwalnootolie
-
2 elsojasaus
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Snij iedere filet paling in stukken van 4 cm en strooi er een beetje peper op en bewaar.
-
Schil en kook de aardappelen gaar. Zodra ze gaar zijn prak je de aardappelen.
-
Was en snij de romaine sla in kleine stukjes en bak het even kort met wat olijfolie.
-
Was en schil de appel en snij in kleine blokjes. Bewaar het en druppel er wat citroensap overheen.
-
Meng de geprakte aardappelen met de gebakken romaine sla en de blokjes appel.
-
Maak een vinaigrette door 3 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel walnootolie, 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels bietjessap.
-
Verdeel vlak voor het serveren de sla, dressing en knapperig brood over een schaal of bordjes en serveer direct.
- Eet smakelijk!