3 minuten
Aardappelpuree met gerookte paling
Op landgoed Zuylestijn in het Utrechtse Leersum is de 17e eeuwse moestuin weer in ere hersteld. Op de plek waar vroeger belangrijke bestuurders van ons land elkaar troffen en een appeltje meepikten uit de moestuin, zijn het nu tuinbaas Richard en landgoedeigenaar Jemima die hier met vele vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Culinair expert Alain Caron voelt zich hier ook thuis door de Franse invloeden en de bijzondere producten in deze tuin.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1kleine ijsbergsla
-
2gerookte palingen (laat ze door de visboer fileren zodat je 4 lange filets krijg zonder graat)
-
400 gaardappelen
-
1kleine krob romaine
-
1appel
-
1citroen
-
3 elolijfolie
-
1 elwalnootolie
-
2 elsojasaus
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Snij iedere filet paling in stukken van 4 cm en strooi er een beetje peper op en bewaar.
-
Schil en kook de aardappelen gaar. Zodra ze gaar zijn prak je de aardappelen.
-
Was en snij de romaine sla in kleine stukjes en bak het even kort met wat olijfolie.
-
Was en schil de appel en snij in kleine blokjes. Bewaar het en druppel er wat citroensap overheen.
-
Meng de geprakte aardappelen met de gebakken romaine sla en de blokjes appel.
-
Maak een vinaigrette door 3 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel walnootolie, 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels bietjessap.
-
Verdeel vlak voor het serveren de sla, dressing en knapperig brood over een schaal of bordjes en serveer direct.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.