Sederavondmaal

culinair expert
Alain Caron
Passover
11 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
14 personen
Pesach, het Joodse paasfeest, kent een rijke geschiedenis en vormt de basis van het christelijke paasfeest. Culinair exper Alain Caron duikt samen met schrijfster Jonah Freud de geschiedenis in en ze maken het traditionele sederavond gerecht.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 g
    mesclun sla
  • 4
    eieren
  • 4
    stuks lamsfilet (100 g per filet)
  • Uit de Joodse winkel
    1
    gefilte fisj
  • chrain met rode bieten (koude mierikswortelsaus)
  • kippenleverpaté
  • 1
    matse

Bereiding

  1. 1

    Kook de eieren halfzacht door ze vijf tot zes minuten te koken in water zonder zout. Laat ze daarna twee minuten rusten en pel ze. Snijd ze in vieren en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Bak de lamsfilets in olijfolie met peper en zout en bak ze zo’n vier tot vijf minuten aan beide zijden. Laat de filets vervolgens drie minuten buiten de pan rusten en snijd ze daarna in plakjes van ca drie centimeter.

  3. 3

    Was en droog de sla en leg er wat van in het midden van het bord.

  4. 4

    Leg op de sla de plakjes lamfilets. Snijd de vis ook in plakjes en leg ook dat erop, sprenkel er wat chrain met rode biet overheen en als laatst wat stukjes kippenlever paté en stukjes matse. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!