Recept: Snoekbaars met Opperdoezer ronde

23 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Snoekbaars met Opperdoezer ronde
Chef-kok Leon gaat langs bij Christiaan Pfeiffer. Deze jonge journalist en molenaar ontwikkelde een jenever volgens het oorspronkelijk recept uit 1630. Inmiddels heeft hij er al 250 liter jenever mee gestookt waar Léon een mooi gerecht bij bereidt.
4 personen

Ingrediënten voor Snoekbaars met Opperdoezer ronde

  • 4 mooie grote stukken Snoekbaars   (circa 100 gram)
  • 50 gram bloem
  • 1 citroen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 pond Opperdoezer rondes
  • 1 uitje
  • 100 gram boeren boter *voor de jus en om in te bakken.
  • beetje peper en zout



 

Aan de slag

  1. 1

    Dep de snoekbaars goed droog. Kruid de vis en bloem hem mooi rondom.

  2. 2

    Bak de vis eerst goudbruin en laat nog een minuut of 5 door garen.

     

  3. 3

    Schil de Opperdoezers en kook ze zachtjes gaar.

  4. 4

    Zet de rest van boter op en meng met wat citroensap en de gehakte peterselie en het fijngesneden uitje.

  5. 5

    Dresseer de aardappeltjes en de boter citroen  jus er omheen.
     
     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter