Snoekbaars met Opperdoezer ronde

chef-kok
Leon Mazairac
114recept
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
4 personen

Chef-kok Leon gaat langs bij Christiaan Pfeiffer. Deze jonge journalist en molenaar ontwikkelde een jenever volgens het oorspronkelijk recept uit 1630. Inmiddels heeft hij er al 250 liter jenever mee gestookt waar Léon een mooi gerecht bij bereidt.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    mooie grote stukken snoekbaars (circa 100 gram)
  • 50 g
    bloem
  • 1
    citroen
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 1
    pond opperdoezer rondes
  • 1
    uitje
  • 100 g
    boeren boter
  • beetje peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Dep de snoekbaars goed droog. Kruid de vis en bloem hem mooi rondom.

  2. 2

    Bak de vis eerst goudbruin en laat nog een minuut of 5 door garen.

     

  3. 3

    Schil de Opperdoezers en kook ze zachtjes gaar.

  4. 4

    Zet de rest van boter op en meng met wat citroensap en de gehakte peterselie en het fijngesneden uitje.

  5. 5

    Dresseer de aardappeltjes en de boter citroen  jus er omheen.
     
     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!