Recept: Tartaar van vers fruit

17 februari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Tartaar van vers fruit
Culinair expert Alain Caron is in het Friese dorpje Tzum. Maarten Gramsbergen is dakdekker, maar in de weekenden en tijdens vakanties is hij te vinden in de loods achter zijn huis. Hier experimenteert hij in zijn distilleerderij met het maken van rum. Waddenrum, wel te verstaan, met duindoornbessen en cranberries. Daar hebben ze in het waddengebied namelijk veel verstand van. Alain maakt met de rum een heerlijk dessert!
4 personen

Ingrediënten voor Tartaar van vers fruit

Voor de fruittartaar:

  • 3 dunne plakjes ontbijtkoek
  • 2 bananen
  • 2 kiwi’s
  • 1 mango
  • 2 Doyenné du Comice peren
  • 10 blaadjes mint
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel compote 

Voor de saus:

  • 200 gr pure chocolade
  • 2 lepels melk
  • 1/4 dl rum

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie met de melk tot dat hij glad wordt. Voeg de rum toe. 

  2. 2

    Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes. Was al het fruit en snij het vervolgens ook in kleine blokjes.

  3. 3

    Voeg de blokjes van ontbijtkoek en fruit bij elkaar in een grote schaal en snij de blaadjes mint fijn.

  4. 4

    Voeg vervolgens de mint en de honing toe en mix alles goed door elkaar. 

  5. 5

    Leg de fruittartaar vervolgens midden op de borden en giet er wat chocoladesaus met rum overheen. 

  6. 6

    Serveer de fruittartaar met chocolade en rum direct na het bereiden.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter