Recept: Tortilla's met stoofvlees

17 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 7 stemmen)
Stilstaand beeld van Tortilla's met stoofvlees
Chef-kok Ramon maakt een voordelige winterse maaltijd: tortilla's gevuld met gestoofd vlees. Daarnaast maakt hij een heerlijke verse salsa.
4 personen

Ingrediënten voor Tortilla's met stoofvlees

Tortilla’s

  • 250 gram bloem
  • Scheutje olijfolie
  • 150 ml water
  • zout

Salsa

  • 1st rode paprika
  • 1 st groene paprika
  • 1 st oranje paprika
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1st citroen
  • 3 eetlepel licht bruine basterd suiker

Stoof

  • 300 gr. sukadelappen
  • 2 st ui
  • 2 tenen                knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 eetlepel basterdsuiker
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ bos tijm
  • 1 st citroen
  • 1 blikje bruine bonen
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 potje mais
  • 1 bos peterselie
  • Cayennepeper 

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij het vlees, de ui en de knoflook in blokjes. Doe het vlees, de gesneden uien en knoflook in een grote pan met een scheut olijfolie. Zet even goed aan. 

  2. 2

    Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. Voeg het citroensap toe en de rest van de ingrediënten behalve de peulvruchten en de peterselie.

  3. 3

    Giet koud water in de pan, zoveel dat alles onder water staat. Stoof dit ongeveer 2,5 uur. Als het vlees uit elkaar valt is het goed. 

  4. 4

    Voeg de ingrediënten voor de tortilla samen en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 12 balletjes en laat deze 20 minuten rusten onder een vochtige doek. 

  5. 5

    Rol de bolletjes uit in de bloem en bak ze in een druppel olijfolie in een koekenpan. Laat ze niet te veel kleuren, ze moeten soepel blijven. 

  6. 6

    Snij voor de salsa de paprika’s, ui en knoflook in grove stukken. Zet deze aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. 

  7. 7

    Breng het geheel langzaam aan de kook terwijl je de rest van de ingrediënten toevoegt. Kook dit in tot sausdikte. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
     

  8. 8

    Weer verder met het stoofvlees: roer nu goed door de pan, zodat het vlees helemaal draderig word. 

  9. 9

    Voeg de peulvruchten en de gehakte peterselie toe.

  10. 10

    Leg in een tortilla een beetje stoofvlees en rol de tortilla op. 

  11. 11

    Doe de salsa in een bakje en serveer eventueel met crème fraîche.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter