Tortilla's met stoofvlees
Chef-kok Ramon maakt een voordelige winterse maaltijd: tortilla's gevuld met gestoofd vlees. Daarnaast maakt hij een heerlijke verse salsa.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Tortilla's250 gbloem
-
•scheutje olijfolie
-
150 mlwater
-
•zout
-
Salsa1rode paprika
-
1groene paprika
-
1oranje paprika
-
2rode uien
-
1teen knoflook
-
1blikje tomatenblokjes
-
1 tlcayenne peper
-
1 tlgerookte paprika poeder
-
1 tlgemalen komijn
-
1citroen
-
3 elbasterd suiker
-
Stoof300 gsukadelappen
-
2uien
-
2tenen knoflook
-
1blik tomatenblokjes
-
1 tlkomijn
-
1 tlgerookte paprika poeder
-
1 tlkorianderzaad
-
2 elbasterdsuiker
-
2blaadjes laurier
-
1/2bos tijm
-
1citroen
-
1blikje bruine bonen
-
1blikje kidneybonen
-
1potje mais
-
1bos peterselie
-
•cayennepeper
-
Snij het vlees, de ui en de knoflook in blokjes. Doe het vlees, de gesneden uien en knoflook in een grote pan met een scheut olijfolie. Zet even goed aan.
-
Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. Voeg het citroensap toe en de rest van de ingrediënten behalve de peulvruchten en de peterselie.
-
Giet koud water in de pan, zoveel dat alles onder water staat. Stoof dit ongeveer 2,5 uur. Als het vlees uit elkaar valt is het goed.
-
Voeg de ingrediënten voor de tortilla samen en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 12 balletjes en laat deze 20 minuten rusten onder een vochtige doek.
-
Rol de bolletjes uit in de bloem en bak ze in een druppel olijfolie in een koekenpan. Laat ze niet te veel kleuren, ze moeten soepel blijven.
-
Snij voor de salsa de paprika’s, ui en knoflook in grove stukken. Zet deze aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten.
-
Breng het geheel langzaam aan de kook terwijl je de rest van de ingrediënten toevoegt. Kook dit in tot sausdikte. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
-
Weer verder met het stoofvlees: roer nu goed door de pan, zodat het vlees helemaal draderig word.
-
Voeg de peulvruchten en de gehakte peterselie toe.
-
Leg in een tortilla een beetje stoofvlees en rol de tortilla op.
-
Doe de salsa in een bakje en serveer eventueel met crème fraîche.
- Eet smakelijk!