Tortilla's met stoofvlees

chef-kok
Ramon Brugman
153eten
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
89 personen

Chef-kok Ramon maakt een voordelige winterse maaltijd: tortilla's gevuld met gestoofd vlees. Daarnaast maakt hij een heerlijke verse salsa.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Tortilla's
    250 g
    bloem
  • scheutje olijfolie
  • 150 ml
    water
  • zout
  • Salsa
    1
    rode paprika
  • 1
    groene paprika
  • 1
    oranje paprika
  • 2
    rode uien
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    blikje tomatenblokjes
  • 1 tl
    cayenne peper
  • 1 tl
    gerookte paprika poeder
  • 1 tl
    gemalen komijn
  • 1
    citroen
  • 3 el
    basterd suiker
  • Stoof
    300 g
    sukadelappen
  • 2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    blik tomatenblokjes
  • 1 tl
    komijn
  • 1 tl
    gerookte paprika poeder
  • 1 tl
    korianderzaad
  • 2 el
    basterdsuiker
  • 2
    blaadjes laurier
  • 1/2
    bos tijm
  • 1
    citroen
  • 1
    blikje bruine bonen
  • 1
    blikje kidneybonen
  • 1
    potje mais
  • 1
    bos peterselie
  • cayennepeper

Bereiding

  1. 1

    Snij het vlees, de ui en de knoflook in blokjes. Doe het vlees, de gesneden uien en knoflook in een grote pan met een scheut olijfolie. Zet even goed aan. 

  2. 2

    Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. Voeg het citroensap toe en de rest van de ingrediënten behalve de peulvruchten en de peterselie.

  3. 3

    Giet koud water in de pan, zoveel dat alles onder water staat. Stoof dit ongeveer 2,5 uur. Als het vlees uit elkaar valt is het goed. 

  4. 4

    Voeg de ingrediënten voor de tortilla samen en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 12 balletjes en laat deze 20 minuten rusten onder een vochtige doek. 

  5. 5

    Rol de bolletjes uit in de bloem en bak ze in een druppel olijfolie in een koekenpan. Laat ze niet te veel kleuren, ze moeten soepel blijven. 

  6. 6

    Snij voor de salsa de paprika’s, ui en knoflook in grove stukken. Zet deze aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. 

  7. 7

    Breng het geheel langzaam aan de kook terwijl je de rest van de ingrediënten toevoegt. Kook dit in tot sausdikte. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
     

  8. 8

    Weer verder met het stoofvlees: roer nu goed door de pan, zodat het vlees helemaal draderig word. 

  9. 9

    Voeg de peulvruchten en de gehakte peterselie toe.

  10. 10

    Leg in een tortilla een beetje stoofvlees en rol de tortilla op. 

  11. 11

    Doe de salsa in een bakje en serveer eventueel met crème fraîche.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!