Vegetarische lasagne met groenten, feta en mozzarella
Chef-kok Sharon de Miranda maakt één van haar favoriete ovenschotels: vegetarische lasagne voor zes personen, met veel verse groenten, feta en buffelmozzarella.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
Voor de saus1ui
-
4teentjes knoflook
-
5grote tomaten
-
1bosje verse peterselie
-
1 dlrode wijn
-
1groentebouillonblokje
-
•Olijfolie
-
Vulling lasagne2rode paprika's
-
2grote tomaten
-
6stengels bleekselderij
-
9groene lasagnabladen
-
250 gchampignons
-
1ui
-
1takje verse rozemarijn
-
1takje verse tijm
-
500 gspinazie
-
2bollen buffel mozzarella
-
200 gGriekse yoghurt
-
100 ggeraspte kaas
-
•bosje basilicum
-
Voor de salade150 gspinazie
-
1 à 2grote tomaten
-
200 gfeta kaas
-
•oud brood voor croutons
-
50 gParmezaanse kaas
-
•oregano
-
1citroen
-
•Olijfolie
-
•Peper
-
1rode ui
-
We gaan eerst de saus maken. Snipper het uitje en fruit deze aan met de teentjes knoflook in wat olie.
-
De saus: Snijd de tomaten in partjes en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Blus het af met de rode wijn en voeg het bouillonblokje er aan toe, laat dit 2 minuten pruttelen. Voeg de peterselie toe. Pureer het geheel met de staafmixer.
-
We gaan verder met de vulling van de lasagne. Snijd de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de bleekselderij in halve maantjes en bak deze allemaal 3 minuten in wat olie.
-
Snijd de rozemarijn en tijm fijn en voeg deze er aan toe samen met de spinazie totdat het slinkt.
-
Vet een ovenschaal in en verdeel op de bodem wat tomatensaus met daarop wat verse basilicum en daar bovenop het spinaziemengsel. Dan wat stukjes mozzarella en de lasagnebladen. Herhaal dit 3 keer.
-
Als laatste verdeel je de Griekse yoghurt er op met wat plakjes tomaat, blaadjes verse basilicum en de geraspte kaas. Bak de lasagne ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.
-
Voor de croutons in de salade snijd je wat oud brood in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng deze met wat olijfolie, peper, oregano en bak deze aan beide kanten goudbruin. Voeg vlak voor je de croutons aan de salade toevoegt wat Parmezaanse kaas toe.
-
Maak vervolgens een simpele gemengde salade met wat feta kaas, de vers gemaakte croutons, het sap van een citroen en wat olijfolie.
- Eet smakelijk!