3 minuten

Recept bij ketchup

Culinair expert Alain Caron is in Zeeland waar hij met ketchupmaker Patrick Keizer niet verkoopbare tomaten ophaalt bij tomatenkweker Denny Snel in Terneuzen. Met de afgekeurde tomaten gaat Alain naar de ketchupmakerij van Patrick in het kleine plaatsje Graauw. Hier ziet Alain hoe de ketchup gemaakt wordt en hoe deze smaakt. En hoe Alain de ketchup goed in zijn waarde kan laten, is om er een passend gerecht bij te maken.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Marinade
    2 el
    sweet & sour saus
  • 1 dl
    olijfolie
  • 2 el
    gembersiroop
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl
    sojasaus
  • 1
    teentje knoflook
  • peper
  • 4 el
    ketchup
  • Salade
    1
    halve krop rode sla fijn gesneden
  • 4
    kleine paprika's in de olie uit blik
  • citroenschil
  • een rode ui
  • 1 el
    olijfolie
  • Rode garnituur
    4
    kleine gekookte bietjes
  • 1 el
    olijfolie
  • 2
    rauwe bieten
  • 1
    mespuntje zout
  • 1
    mespuntje suiker
  • Paar druppels citroensap
  • Filet americain
    100 g
    verse filet americain
  • 1 el
    ketchup
  • paar druppels Worcestersaus
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.