Vegetarische quesadilla
Chef-kok Ramon Brugman bijt het spits af van de Nationale Week zonder Vlees. Hij maakt iets met een Mexicaans tintje: een quesadilla met een bonensalade, een romige guacamole en een lekker pittige salsa. Buen provecho.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1blikje tomatenblokjes
-
1blikje zwarte bonen
-
1blikje kikkererwten
-
1rode paprika
-
1groene paprika
-
1 tlkomijn
-
1 tlgerookte paprika poeder
-
1 tlzoete paprika poeder
-
1 tlcayennepeper
-
1/2bosje verse koriander
-
1zakje geraspte kaas
-
•zout en peper
-
1pak tortilla's
-
Ingrediënten bonensalade1rode ui
-
1/2bos koriander
-
1limoen
-
1rode peper
-
2tomaten
-
1klein blikje mais
-
1klein blikje rode kidneybonen
-
1klein blikje zwarte bonen
-
1klein blikje lima bonen
-
•zout
-
•peper
-
•olijfolie
-
Ingrediënten pittige salsa1rode ui
-
1teen knoflook
-
3tomaten
-
1/2bos koriander
-
1rode peper
-
1rode paprika
-
1limoen
-
1theelepel hete saus zoals sriracha of tabasco
-
•olie
-
•zout
-
•peper
-
Ingrediënten avocadocrème1avocado
-
1limoen
-
1teen knoflook
-
•zout
-
•peper
-
Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een scheutje olie.
-
Zet de kikkererwten en de zwarte bonen op de lek.
-
Snij de paprika’s en voeg deze bij de ui.
-
Meng de specerijen en voeg deze toe. Bak dit kort aan.
-
Doe de tomatenblokjes in de pan erbij en roer goed door.
-
Voeg de bonen en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat het zo lang koken dat het een stevige saus is.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Leg nu een tortilla in de koekenpan.
-
Doe hier wat bonen vulling op.
-
Hak de koriander grof en bestrooi wat op de vulling.
-
Strooi hier wat geraspte kaas overheen en dek af met nog een tortilla.
-
Bak ongeveer 3 minuten per kant. Haal de quesadilla uit de pan en snij ze in puntjes.
-
Voor de salade: spoel de bonen en mais goed af in een vergiet.
-
Snij de ui, tomaat, koriander en rode peper fijn.
-
Meng alles goed door elkaar en knijp de limoen sap er op uit.
-
Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de salsa: Snij de ui, knoflook, tomaat, en paprika in kleine blokjes.
-
Hak de peper en koriander en meng erdoor.
-
Knijp de limoen er op uit en voeg de hete saus toe.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Om de avocadocrème te maken: Maak de avocado schoon.
-
Prak deze met een vork.
-
Hak de knoflook en voeg het sap van de limoen, zout en peper toe.
-
En zet er een een bakje crème-fraîche bij.
-
Serveer alles in bakjes op een hele grote plank.
- Eet smakelijk!