8 minuten

Versgebakken rondo's met hazelnootspijs

Ramon laat de patissier in hem los en bakt rondo’s met hazelnootpsijs.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 12
  • Voor het deeg
    225 g
    boter
  • 150 g
    witte basterdsuiker
  • 2 g
    zout
  • 1/2
    losgeklopt ei
  • 300 g
    bloem
  • 3 g
    bakpoeder
  • 1/2
    citroen (rasp)
  • Voor de hazelnotenspijs
    350 g
    hazelnoten
  • 225 g
    suiker
  • 100 ml
    honing
  • 2
    eiwit
  • voor de decoratie
    Hazelnoten zonder schil
  • 1/2
    losgeklopt ei
  • Benodigdheden
    Plasticfolie
  • bakringen
  1. Weeg alle ingrediënten voor het deeg af en meng de boter met de suiker, citroen rasp en het ei. Voeg dan de bloem met bakpoeder en het zout toe. Kneed het kort tot een deeg. Dek af met plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast opstijven. 

  2. Bruneer de hazelnoten in een oven op 170 graden voor ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen.

  3. Doe de afgekoelde hazelnoten met de suiker en de honing in een keukenmachine en draai ze fijn. Voeg het eiwit toe en draai tot een gladde massa. Doe het in een spuitzak.

  4. Smeer de ringetjes in met boter. Rol het deeg uit tot 4 milimeter en steek er rondjes van uit. Doe de onderkantjes in de ringen. Bestrijk de bovenkantjes met losgeklopt ei en leg op elk 3 hazelnoten. Spuit de hazelnootspijs op het onderste plakje en dek af met het plakje deeg met de hazelnoten erop.

  5. Bak de rondo’s ongeveer 18 a 20 minuten op 190 graden. Laat ze goed afkoelen.

     

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.