Versgebakken rondo's met hazelnootspijs
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 12-
Voor het deeg225 gboter
-
150 gwitte basterdsuiker
-
2 gzout
-
1/2losgeklopt ei
-
300 gbloem
-
3 gbakpoeder
-
1/2citroen (rasp)
-
Voor de hazelnotenspijs350 ghazelnoten
-
225 gsuiker
-
100 mlhoning
-
2eiwit
-
voor de decoratie•Hazelnoten zonder schil
-
1/2losgeklopt ei
-
Benodigdheden•Plasticfolie
-
•bakringen
-
Weeg alle ingrediënten voor het deeg af en meng de boter met de suiker, citroen rasp en het ei. Voeg dan de bloem met bakpoeder en het zout toe. Kneed het kort tot een deeg. Dek af met plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast opstijven.
-
Bruneer de hazelnoten in een oven op 170 graden voor ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen.
-
Doe de afgekoelde hazelnoten met de suiker en de honing in een keukenmachine en draai ze fijn. Voeg het eiwit toe en draai tot een gladde massa. Doe het in een spuitzak.
-
Smeer de ringetjes in met boter. Rol het deeg uit tot 4 milimeter en steek er rondjes van uit. Doe de onderkantjes in de ringen. Bestrijk de bovenkantjes met losgeklopt ei en leg op elk 3 hazelnoten. Spuit de hazelnootspijs op het onderste plakje en dek af met het plakje deeg met de hazelnoten erop.
-
Bak de rondo’s ongeveer 18 a 20 minuten op 190 graden. Laat ze goed afkoelen.
- Eet smakelijk!