Verveinecake met zwarte bessen van de Meisjes van de Moestuin

culinair expert
Alain Caron
Verveine cake
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
48 personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 200 g
    boter
  • 200 g
    suiker
  • 4
    eieren
  • snufje zout
  • 180 g
    zelfrijzend bakmeel
  • zest van 1 citroenschil
  • 4 el
    fijngehakte verbena blaadjes
  • 150 g
    zwarte bessen

Bereiding

  1. 1

    Klop de boter en suiker wit en romig in een kom.

  2. 2

    Voeg dan de eieren een voor een toe. Pas wanneer het ene ei volledig is opgenomen voeg je de volgende toe.

  3. 3

    Wanneer alle eieren zijn opgenomen voeg je het zout en het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen. 

  4. 4

    Doe de bessen in een schaaltje en voeg er een eetlepel bloem aan toe, roer dat door de bessen heen zodat die bedekt zijn met een dun laagje bloem. Dit zorgt ervoor dat ze zo min mogelijk naar beneden zakken.

  5. 5

    Spatel de fijngehakte verbena, de citroenzest en de bessen voorzichtig door het beslag.

  6. 6

    Verdeel het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik.

  7. 7

    Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 170 graden gaar. Na het bakken laat je de cake afkoelen in de vorm voordat je de cake aansnijdt.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!