
Tartelette met honingbessen en romige mascarpone kwark vulling
Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk zoet gebakje. Tartelette met een romige vulling van kwark en mascarpone. En een frisse topping van honingbessen en een verassend takje van venkel.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 5-
Voor het deeg:150 grboter
-
90 grpoedersuiker
-
1ei
-
300 grgedroogde kikkererwten
-
250 grbloem
-
35 gramandelmeel
-
40 gramandelschaafsel
-
3 grzout
-
Voor de vulling:150 grmascarpone
-
100 grkwark
-
2 elhoning
-
•limoenrasp
-
•sinaasappelrasp
-
½vanille peul
-
2 elrode vruchtenjam
-
Voor de topping:300 grhoningbessen
-
•aantal takjes venkel
-
•chocolade krullen
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Doe het amandelbloem en amandelschaafsel in een mixer en mix tot het schaafsel ook een poeder is geworden. Voeg de poeder met de boter, poedersuiker en het ei in een keukenmachine of in een kom en mix tot een deeg.
-
Kneed het deeg en maak rondjes met een kookvormpje. Plaats de deegrondjes dan in het vormpje en druk even aan zodat het een kuipje wordt.
-
Om te zorgen dat het deeg niet zakt tijdens het bakje en dus een kuipje blijft gaat er een stukje bakpapier in. Deze vorm je naar het kuipje en daarin gaan de gedroogde kikkererwten, dit noem je blindbak bonen. Doe dan de kuipjes in de oven voor 12 minuten.
-
Voeg de mascarpone en kwark aan een kom, meng even door elkaar. Doe daarna de honing en de halve vanille peul erin. De peul snijd je open en dan schraap je het binnenste eruit. Meng ook even door elkaar.
-
Rasp daarna wat sinaasappelrasp en limoenrasp in het mengsel van kwark en mascarpone.
-
Als de kuipjes klaar zijn haal ze uit de oven. En haal voorzichtig het bakpapier met de kikkererwten eruit.
-
Schep de vulling in een spuitzak. Doe een heel klein beetje rode vruchtenjam onder in het kuipje en vul het daarna met de spuitzak. Versier de tartelettes met de honingbessen, de takjes van venkel en de chocoladekrullen.
- Eet smakelijk!
