Recept: Wagyuburger

9 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Wagyuburger
Culinair expert Alain ontmoet in de buurt van Schagen biologische koeienboer Chris Boomsma. Op een stuk natuurgebied van Staatsbosbeheer grazen zijn Wagyu runderen. Dit Japanse ras wordt geroemd om het smakelijke vlees. En met dit vlees maakt Alain een heerlijke burger.
4 personen

Ingrediënten voor Wagyuburger

  • 4 mooie rond witte bolletjes
  • 4 wagyuburgers 
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 paprika
  • 10 gr gemarineerde gember
  • 12 augurken 

 

  • Kapertjes
  • 4 eetl. mayonaise 
  • 8 bladjes Basilicum 
  • 8 blaadjes sla
  • 4 grote plakken geraspe kaas
  • Peper 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de bolletjes door de midden en rooster ze even lichtjes aan in een koekenpan.

  2. 2

    Doe wat olie in de pan en bak de wagyuburger mooi roze met een beetje peper en zout.

  3. 3

    Pof de paprika en haal het velletje eraf. Verwarm hiervoor de oven voor op 160 graden. Snij de paprika in 4 stukken, verwijder de steel en zaadlijsten en leg de paprika op een bakplaat en besprenkel het met olijfolie en breng op smaak met zeezout. 

  4. 4

    Pof de paprika’s in circa 20 minuten in de oven. Haal vervolgens de paprika uit de oven en als hij goed is afgekoeld haal je het velletje er vanaf.  Snij de paprika in dunne reepjes. 

  5. 5

    Tijd om het broodje op te bouwen. Smeer eerst wat mayonaise op je geroosterde broodje.

     

  6. 6

    Leg er een paar reepjes gepofte paprika op, daarover wat gember en een blaadje sla. 

  7. 7

    Leg je hamburger er bovenop en leg er dan wederom wat gember, paprika, blaadje sla en mayonaise. 

  8. 8

    Vouw het broodje dicht. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter