Burgers van zoete aardappel, feta en havermout met whiskysaus
Onze chef-kok Sharon maakt burgers van zoete aardappel, feta en havermout met zelfgemaakte whiskysaus. Lekker met versgebakken uien en een frisse salade van courgette, gedroogde cranberries en munt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
600 gzoete aardappelen
-
6Italiaanse bollen
-
3uien
-
2eieren
-
100 gfetakaas
-
50 grucola
-
1bosje platte peterselie
-
2teentjes knoflook
-
1 tlkomijnzaad
-
25 gkokosrasp
-
50 ghavermout
-
•olie
-
Ingrediënten whiskeysaus2 elwhiskey
-
4 elmayonnaise
-
2 elketchup
-
2 elcrème fraîche
-
2 tlpoedersuiker
-
Ingrediënten salade1courgette
-
1rode ui
-
1limoen
-
100 ggezouten walnoten
-
100 ggedroogde cranberries
-
10blaadjes munt
-
•olijfolie
-
Schil en rasp de zoete aardappelen fijn, snipper 1 ui en hak de tenen knoflook fijn.
-
Kluts de eieren los. Meng de zoete aardappelen samen met de fetakaas, knoflook, ui, komijnzaad, eieren, kokosrasp, wat peper en zout én de havermout goed door elkaar.
-
Verhit wat olie in een koekenpan en vorm met je handen 6 burgers.
-
Bak de zoete aardappelburgers goudbruin op middelhoog vuur, beide kanten ongeveer 8 min bakken.
-
Snij de overige uien in ringen en bak deze goudbruin in een koekenpan met wat olie. Als de uien goudbruin zijn, voeg je er wat gesneden platte peterselie aan toe.
-
Dan ga ik verder met de whiskeysaus. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar en de saus is klaar!
-
Dan ga je verder met het maken van de salade. Schil met een dunschiller lange slierten van de courgette. Snij de rode ui in halve dunne ringen. Snij de munt fijn en hak de walnoten in kleine stukjes.
-
Meng alles door elkaar, samen met het sap de limoen, de gedroogde cranberries, wat olijfolie en een beetje peper en zout naar smaak.
- Eet smakelijk!