Zelfgemaakte Groentebouillonpoeder

Kook jij ook liever zonder pakjes, zakjes en blokjes?  Sharon maakt heel makkelijk zelf groentebouillonpoeder. Het moet een paar uur in de oven maar dan heb je je eigen bouillonpoeder en geen blokje meer nodig. Je kan het makkelijk een aantal maanden bewaren. En zo heb je in een handomdraai de lekkerste groentebouillon. 

Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • groentebouillonpoeder
    1
    winterpeen
  • 1
    halve knolselderij
  • 1
    prei
  • 1
    ui
  • 1
    venkel
  • 4
    teentjes knoflook
  • 1
    bosje peterselie
  • 1
    bosje bladselderij
  • ½ bosje tijm
  • ½ bosje rozemarijn
  • 20 g
    Keltisch zeezout
  1. Snij alle groenten in kleine stukjes en plaats deze op een ruime ovenplaat.

  2. Leg de groenten en kruiden in een voorverwarmde oven van 80 graden voor ongeveer 6 tot 7 uur. Dit proces is nodig om de groenten te drogen.  

     

  3. Wanneer de groenten en kruiden droog en krokant aanvoelen, dan zijn ze klaar. Maal alles in een keukenmachine tot een mooie poeder. 

     

  4. Bewaar het in een goed afsluitbare weckpot op een droge, donkere plaats, dan is het zeker een half jaar houdbaar.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.