Zelfgemaakte Groentebouillonpoeder
Kook jij ook liever zonder pakjes, zakjes en blokjes? Sharon maakt heel makkelijk zelf groentebouillonpoeder. Het moet een paar uur in de oven maar dan heb je je eigen bouillonpoeder en geen blokje meer nodig. Je kan het makkelijk een aantal maanden bewaren. En zo heb je in een handomdraai de lekkerste groentebouillon.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
groentebouillonpoeder1winterpeen
-
1halve knolselderij
-
1prei
-
1ui
-
1venkel
-
4teentjes knoflook
-
1bosje peterselie
-
1bosje bladselderij
-
•½ bosje tijm
-
•½ bosje rozemarijn
-
20 gKeltisch zeezout
-
Snij alle groenten in kleine stukjes en plaats deze op een ruime ovenplaat.
-
Leg de groenten en kruiden in een voorverwarmde oven van 80 graden voor ongeveer 6 tot 7 uur. Dit proces is nodig om de groenten te drogen.
-
Wanneer de groenten en kruiden droog en krokant aanvoelen, dan zijn ze klaar. Maal alles in een keukenmachine tot een mooie poeder.
-
Bewaar het in een goed afsluitbare weckpot op een droge, donkere plaats, dan is het zeker een half jaar houdbaar.
- Eet smakelijk!