Recept: Zelfgemaakte Groentebouillonpoeder

19 november 2018
Waardeer: 
(Totaal: 12 stemmen)

Kook jij ook liever zonder pakjes, zakjes en blokjes?  Sharon maakt heel makkelijk zelf groentebouillonpoeder. Het moet een paar uur in de oven maar dan heb je je eigen bouillonpoeder en geen blokje meer nodig. Je kan het makkelijk een aantal maanden bewaren. En zo heb je in een handomdraai de lekkerste groentebouillon. 

6 personen

Ingrediënten voor Zelfgemaakte Groentebouillonpoeder

 

groentebouillonpoeder: 

  • 1 winterpeen
  • 1 halve knolselderij
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bladselderij
  • ½  bosje tijm
  • ½  bosje rozemarijn
  • 20 g Keltisch zeezout

Aan de slag

  1. 1

    Snij alle groenten in kleine stukjes en plaats deze op een ruime ovenplaat.

  2. 2

    Leg de groenten en kruiden in een voorverwarmde oven van 80 graden voor ongeveer 6 tot 7 uur. Dit proces is nodig om de groenten te drogen.  



     

  3. 3

    Wanneer de groenten en kruiden droog en krokant aanvoelen, dan zijn ze klaar. Maal alles in een keukenmachine tot een mooie poeder. 



     

  4. 4

    Bewaar het in een goed afsluitbare weckpot op een droge, donkere plaats, dan is het zeker een half jaar houdbaar.

Eet smakelijk!