3 minuten

Zelfgemaakte ijsthee met sinaasappel en munt

Onze chef-kok Ramon bezoekt een bijzondere plek in het Overijsselse Vechtdal. Hier hebben Henk en Wilma een theeplantage. Gemengd met kruiden uit eigen tuin geven ze een lokale draai aan dit heerlijke warme drankje. Ramon maakt verse ice tea.

Gerecht Drankje zonder alcohol
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Drankjes

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1,6 l
    water
  • 46 gr
    suiker
  • 4 zest
    van een citroenschil
  • 4 zest
    van een sinaasappelschil
  • 2,5 gr
    rooibos
  • 2,5 gr
    groene thee
  • 2 takken
    munt of verveine
  • sap van een citroen
  1. Breng het water met de suiker aan de kook. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur af.

  2. Voeg de citroen en sinaasappelschillen en de takken munt (of verveine) toe om mee te trekken en laat dit volledig afkoelen. 

  3. Zeef de ijsthee en voeg als laatst de citroensap toe. 

  4. Pak een lekker groot glas met ijsklonten, doe daar nog een tak munt en een schijfje citroen en sinaasappel in en schenk de ijsthee in. Lekker verfrissend!

  5. Geniet van je zelfgemaakte ijsthee!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.