maandag

Aflevering van
15 februari 2021

Een oud zusterhuis in Zutphen is omgetoverd tot een fijn familiehuis en Alains eigengemaakte sojasaus wordt na drie jaar geperst.
Zusterhuis
25 min

Aflevering in het kort

Warme, donkere kleuren, een prominente open haard en sfeervolle verlichting. Inge en Bart hebben het oude zusterhuis van ruim honderd jaar oud in Zutphen omgetoverd tot een fijn familiehuis. * Drie jaar geleden ging culinair-expert Alain Caron op bezoek bij drie kameraden in de Hoekse Waard die sojasaus maken van sojabonen, geteeld op Nederlandse bodem. Alain mocht een vat op zijn naam zetten. Al die tijd moest het vat fermenteren en nu is het zover, Alains sojasaus wordt geperst. De Hollandse sojasaus is wereldwijd een hit, er is zelfs belangstelling vanuit Japan vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en het ambachtelijke maakproces.

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!