donderdag

Aflevering van
18 juni 2020

Een energiezuinig en duurzaam, blauw huis in Den Haag, de prachtige tuin met kwekerij van Eric en Fleur en de tartelette met citroen van Ramon.
Blauwe huis
25 min

Aflevering in het kort

Aan de rand van Den Haag woont Bas Hasselaar met zijn twee zoontjes in een houten, duurzaam huis. Alles in dit zogenaamde active house draait om wooncomfort, duurzaamheid en beleving. Met hulp van zijn vader - die net als Bas specialist duurzaam bouwen is - heeft Bas het huis ontworpen en gebouwd. 'We hebben met onze kennis en ervaring elkaar kunnen helpen om van dit huis een zo'n gezonde en energiezuinige woning mogelijk te maken.' Voor de buitenkant heeft Bas gekozen voor een blauwe kleur. 'De inspiratie voor de blauwe kleur vind ik in Scandinaviƫ. Daar zie je veelal houten, blauwe huizen. En fijne bijkomstigheid: het huis is daardoor ook makkelijk te vinden.' Chef-kok Ramon Brugman laat zijn patisseriehart weer spreken met een heerlijke tartelette, die hij vult met een citroenvulling en bosvruchten. * Aan de rand van het kleine dorpje Eenrum in het typische Groninger landschap ligt De Kleine Plantage, de tuin met kwekerij van Fleur en Eric. Het is een tuin met strakke, lange lijnen met gladgeschoren hagen, paden en gazons. Aan de zijkanten liggen verborgen tuinkamers, die je verrassen als je er binnenloopt. Heel opvallend in de voortuin van het stel is ook de 'draak', die al jaren in ruste is.

Meer inspiratie?

  • Ramon Brugman

    Foreltartaar

    foreltartaar 144
    7 min
  • Moestuinier erop los!

    Groente en fruit uit je eigen tuin, er is niets lekkerders! Een moestuin is helemaal in en kan altijd, zelfs op je balkon. BinnensteBuiten is al vaak te gast geweest bij verschillende moestuinen. Hieronder een greep uit onze collectie.

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!