Tartelette met citroenvulling en bosvruchten

chef-kok
Ramon Brugman
Tartelette (128)
8 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
41 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke tartelette, die hij vult met een citroen en bosvruchten.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • Deeg
    150 g
    boter
  • 90 g
    poedersuiker
  • 1
    ei
  • 3 g
    zout
  • 250 g
    bloem
  • 35 g
    amandelmeel
  • Citroenvulling
    2
    blaadjes gelatine
  • 100 g
    citroensap
  • 90 g
    kristalsuiker
  • 2
    eieren
  • 140 g
    boter
  • Afwerking
    1
    bakje frambozen
  • 1
    bakje bramen
  • 1
    bakje rode bessen
  • 1
    bakje blauwe bessen
  • 1
    bakje aardbeien
  • 1
    granaatappel
  1. 1

    Doe de boter en poedersuiker in een mengkom en mix de twee door elkaar met de deeghaak. Voeg daarna het ei toe. Als het ei er goed doorheen is gemixt voeg je de bloem en de amandelmeel toe. Kneed zo kort mogelijk tot een deeg. Haal het deeg uit het kommetje en verpak het met plastic folie. Laat het deeg minimaal een uur opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Zet de oven aan op 170 graden en vet de taartvorm in met een beetje boter.

  3. 3

    Haal het deeg uit de koelkast. Kneed het deeg nog een keer door om het soepel te maken.

  4. 4

    Vervolgens ga je de taart blind bakken. Hiervoor rol je het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Leg daarna een bakpapiertje over het deeg en vul dit met gedroogde bonen.

  5. 5

    Bak de taart in 10 minuten af in de oven. Haal hem vervolgens uit de oven en verwijder voorzichtig het papier met de bonen. Duw met een vork het deeg een beetje aan.   

  6. 6

    Week voor de citroenvulling de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Rasp van 1 citroen de schil en voeg dit samen met het citroensap, boter  en de suiker in een kom en breng dit samen aan de kook.

  7. 7

    Klop de eieren los en giet het gekookte mengsel van citroen, boter en suiker op de losgeklopte eieren terwijl je goed blijft roeren. Schenk vervolgens alles terug in de pan en verwarm het al roerend naar 85 graden.

  8. 8

    Haal bij 85 graden de vulling direct van het vuur en roer de uitgeknepen blaadjes gelatine er doorheen. Giet de hete vulling in de taartvorm en bak deze nog 6 tot 8 minuten op 170 graden.

  9. 9

    Haal de taart uit de oven en laat het volledig afkoelen. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel.

  10. 10

    Als de taart is afgekoeld decoreer hem dan royaal met het fruit en de granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!