In Oudewater staat een historisch huis dat is omgetoverd tot een kerstwalhalla, chef-kok Ramon maakt het hoofdgerecht: kalkoen en in Arboretum Trompenburg laat dendroloog Jaap hun hulstcollectie zien.
33 minuten
Aflevering in het kort
Het historische huis uit 1646 in Oudewater heeft al veel sfeer, maar met Kerst pakt Noor echt uit. De kerstboom zit vol met kringloopkerstballen en de kerstornamenten, kussentjes en menukaartjes maakt Noor allemaal zelf. * Aan chef-kok Ramon de eer het hoofdgerecht van het BinnensteBuiten-kerstmenu te verzorgen. Hij reist daarvoor af naar het Limburgse Heythuysen. Hier scharrelen de bronzen kalkoenen van de familie Coolen lekker buiten op het erf. * Naast kalkoenen denk je ook aan hulst bij kerst. Arboretum Trompenburg in Rotterdam heeft meer dan 150 soorten hulst. Dat de ene hulst de andere niet is, weet dendroloog Jaap Smit alles van.
In deze aflevering
Kijken
Kleurrijke kerst in een monumentaal huis
Kijken
In het Arboretum Trompenburg staan meer dan 150 soorten hulst