4 januari 2022
Een zelfgebouwd ecohuis in Amsterdam, chef-kok Rosah van Schendelen bezoekt een nieuwegeneratie boer en Martin maakt een duurzame tuin.
Aflevering in het kort
In Amsterdam heeft Jansje een aluminium splitlevelhuis gebouwd, met aandacht voor materiaalgebruik en weinig energieverbruik, geheel ingericht in haar geliefde jaren 50- en 60-stijl. * Chef-kok Rosah bezoekt de nieuwegeneratieboer Ron. Sinds hij besloot de boerderij van zijn ouders over te nemen, waait er een frisse wind door het bedrijf. Naast melkkoeien zijn er ook kippen en varkens toegevoegd om de kringloop te sluiten en is er meer natuur aangeplant. * Tuinspecialist Martin Stuger is in Den Helder bij Marina en Gideon. Sinds zij in hun duurzame tiny droomhuis wonen, willen ze ook graag duurzaam tuinieren. Martin komt helpen.
In deze aflevering
Eetbare tuin in Den Helder
Nieuwe generatieboer in Leusden
Zelfgebouwd ecohuis in Amsterdam
Côte de boeuf met aardappelmousseline en krokante walnoten