In het oude centrum van Den Bosch ligt het Claraklooster. Het klooster werd eeuwenlang bewoond door nonnen uit verschillende orden. Vandaag de dag wordt het pand bewoond door allerlei verschillende mensen. Onder andere Evita en Mirthe. Kijk je mee?

Fotografie: Evita Copier

Huizen met een verhaal

Het klooster bestaat uit zo’n 40 woningen. Van studios tot grote woonhuizen. Elk appartement heeft zijn eigen verhaal. We komen elkaar vaak tegen in de gangen, maar iedereen heeft ook een eigen voordeur.

Cluttercore interieur

Evita werd verliefd op de hoge ramen. 'Je zou mijn stijl het beste kun omschrijven als een mengelmoes van verschillende stijlen. Het is eclectisch, landelijk, vintage en nog van alles samengevoegd met veel persoonlijke kenmerken en herinneringen. Dat noem je 'cluttercore' Het is de tegenhanger van het minimalisme.

Een betoverend huis

Mirthe en Evita kennen elkaar al jaren en sinds 2 jaar woont ook Mirthe in het klooster. Mirthe woont in een van de zolder appartementen, waarschijnlijk stond hier vroeger het koor te zingen. Haar huis heeft ook nog prachtige elementen van vroeger. 

'Als mensen hier binnenkomen zijn ze echt verrast'
Mirthe Balijon | Beeldend therapeut
'In de achtertuin komen we graag samen en beseffen we ons op wat voor bijzondere plek we mogen wonen’
Evita en Mirthe
Wonen in het oude Claraklooster in Den Bosch

Meer weten over de geschiedenis van het klooster?

Evita en Mirthe vertellen je er van alles over in deze video!

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum