Hedwig en Willem hebben de hulp ingeroepen van interieurstylist Theo-Bert Pot, omdat ze geen idee hebben hoe ze van de woonkamer een sfeervolle en gezellige plek kunnen maken. Vanuit de zithoek hebben ze prachtig uitzicht over de IJssel en het groen, maar het interieur is heel wit en de meubels staan langs de kant. Tijd voor verandering!

De woonkamer voor de metamorfose:

'Het is hier alles behalve Theo-Bert'
Willem Heesen – beleidsadviseur waterschap

Het moodboard voor de woonkamer

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt voor de woonkamer. Er komt flink wat kleur op de muur. En de indeling wordt helemaal anders.

De woonkamer na de metamorfose:

Nieuwe indeling

De woonkamer is een prachtige ruimte, maar alles staat nu tegen de muur. De indeling gaat Theo-Bert dan ook helemaal omgooien, want het is zo zonde dat er heel veel meters niet wordt gebruikt. Op de plek waar de bank stond gaat hij een soort 'serre' maken. Daar komt de eettafel om lekker aan te eten, te werken of spelletjes te doen. Aan de andere kant komt dan de bank. Op beide plekken heb je dan prachtig uitzicht over de IJssel. Hoe mooi is dat!

Aan de slag met kleur

De hoge en lichte ruimte is nu heel wit wat het ongezellig en kaal maakt. Theo-Bert kies ervoor om de lange muur donker te maken. Dat geeft een mooi contrast met alles wat ervoor komt te staan zoals de kast en de bank. Aan de kant van de eettafel komt een lambrisering op de muur met verf in een terra en oudroze tint. Op deze manier gaat de grote ruimte meteen als warm aanvoelen. Precies wat ze zoeken. 

'Ik had de combinatie van kleuren zelf nooit bedacht. En dat is juist zo leuk.'
Hedwig Veldmans – psycholoog

Kunst van de kids

De kinderen Amelie (4 jaar) en Matisse (2 jaar) maken heel veel kunstwerkjes op school en thuis, heel leuk, maar waar laat je ze? Theo-Bert heeft ze de opdracht gegeven om met ieder kind een groot kunstwerk te maken. Die worden ingelijst en komen bij de kast met speelgoed. Wat een fijne binnenkomer wordt het zo én de hoogte wordt benadrukt door letterlijk de hoogte in te gaan met de kunstwerken. Persoonlijker wordt 't niet. 

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum