Een bijzondere klus voor interieurstylist Theo-Bert Pot, want hij mag de muzikale Jasper helpen. Jasper heeft het downsyndroom en woont begeleid in een appartementencomplex in Almere. Hij luistert het liefst de hele dag naar zijn cd’s en zingt graag karaoke. Theo-Bert tovert zijn woonkamer om tot een volwaardige muziekstudio.

De woonkamer voor de metamorfose:

Bijzonder appartementencomplex

Jasper woont nu 15 jaar op deze prachtige plek in Almere. De ouders van Jasper hebben dit complex samen met nog een echtpaar opgezet om hun zoon en vele anderen een vrijer leven te geven. Nu zijn er 26 appartementen waar de bewoners begeleid en toch zelfstandig kunnen wonen.

Het moodboard voor de woonkamer

Met een moodboard kan Theo-Bert goed laten zien wat het plan is voor de woonkamer. Hij gaat veel kleur toepassen en er is veel ruimte voor de muziek van Jasper!

De woonkamer na de metamorfose:

Structuur in de verzamelingen

Jasper is gek op muziek en verzamelen. Hij heeft veel spullen en Theo-Bert gaat helpen om deze wat georganiseerder neer te zetten. Daarom komt er een grote kast tegen de lange muur waarbij Jasper de spullen mooi kan neerzetten. En er komt een zogenaamde 'Wall of Fame' met foto's van zijn familie, maar ook posters van Jasper als de artiest, dan heeft hij de naam Kasper Meijer.

'Ik vind alles echt super leuk.'
Jasper de Haan - horecamedewerker

Nieuwe meubels en sfeervoller licht

De bank en fauteuil zijn meubelstukken die Jasper niet veel gebruikt, daarom kies Theo-Bert ervoor om de kamer wat speelser te maken. Er komen losse meubelstukken en zitzakken, dit geeft de ruimte meer dynamiek, een losse sfeer en makkelijk te veranderen. Als Jasper bezoek krijgt zitten ze vaak aan de eettafel, daarom komen daar comfortabelere stoelen en gezelliger licht. Nu is het ook een fijne plek voor Jasper om achter zijn laptop te werken.

De hele familie van Jasper komt helpen!

Dorien, de zus van Jasper, heeft hem opgegeven voor deze metamorfose. Op de dag van de metamorfose komen alle zussen en broer helpen! En zijn met vijven in totaal, dus handjes genoeg! En de moeder van Jasper komt het eindresultaat bewonderen!

'Ik vind het echt prachtig. Met die kleuren en planten. Echt Jasper zijn huis.'
Dorien de Haan - ambulancechauffeur
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum