Interieurstylist Theo-Bert Pot gaat aan de slag in het appartement van Amber en Victor in Rotterdam. Ze hebben een fantastisch uitzicht over de Maas, maar binnen kan het nog wel wat kleur gebruiken. En doordat de ruimte vierkant is, vinden ze het lastig om in te richten.

Het appartement voor de metamorfose:

Het moodboard voor de woonkamer

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt voor de nieuwe woonkamer van Amber en Victor. Hij gaat hun favoriete kleur gebruiken, dat is groen en dit gaat hij combineren met een behang. En omdat er al veel rechte vormen zijn in de ruimte, plaatst Theo-Bert een ronde tafel, dat breekt de rechte hoeken. Het wordt er warmer en vriendelijker van.

'Mijn favoriete kleur is groen, ik ben hovenier, alles wat groen is vind ik mooi.'
Victor de Groot | hovenier

Het appartement na de metamorfose:

Maak contrasten zachter met kleur

De keuken is zwart en de muur wit, het contrast heel hard. En met een lichte pastelkleur op de muur, dan overheerst de keuken nog steeds. Daarom kies Theo-Bert voor een krachtige mosgroene kleur, waardoor deze ruimte in balans komt door deze stevigheid te verdelen. Heb je nu een lichte keuken, dan is een pasteltint weer beter om een evenwicht te maken en de keuken (hoe mooi ook) iets minder te laten opvallen.

'Door het lijnenspel in het behang creƫer je hoogte en dus ook ruimte.'
Theo-Bert Pot | interieurstylist

Een werkplek in je woonkamer

Een werkplek in je woonkamer is vaak een doorn in het oog. Daarom maakt Theo-Bert de muur achter het bureau donker en het bureau zelf wordt nog een tint donkerder. Hierdoor valt de plek optisch een beetje weg, maar is het wel praktisch en gezellig. Op het bureau komen nog wat spullen die het heel persoonlijk maken. Kijk hoe je dus je 'rommel' of werk kunt verbloemen door het gebruik van kleur of de aandacht te verleggen naar leuke accessoires.

Een lekker vloerkleed voor de woonkamer

Een vloerkleed ontbrak in de woonkamer van Amber en Victor, terwijl het juist heel veel warmte geeft. Gebruik in je kamer een ruim kleed, in dit geval 2 bij 3 meter waardoor de zitplek ruimer wordt en knusheid geeft, doordat de bank en fauteuil er net op kunnen staan.

'Hartstikke mooi die kleuren, het tapijt en natuurlijk het behang. Heel blij mee.'
Amber Steenbergen | general manager co-working office

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer interieur in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Metamorfose woonkamer Theo-Bert Pot
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum