Het is de week van Koningsdag! Voor het oranjegevoel geeft BinnensteBuiten hier een royale rondleiding door vijf koninklijke pandjes.

Koninklijk huistheater

In de Amaliastraat in Den Haag woonde ooit Prins Constantijn en zijn Prinses Laurentien. Nu is dit pand deels het domein van theatermaker Sheila en haar man. Zij geven huiskamervoorstellingen waarbij het publiek deel uitmaakt van het decor. Verre van pleps! 

Bekijk de video

Logeeradres prinses Juliana

In 2008 kopen Pim en Fenneke huis Schouwenburg. Vroeger logeerde prinses Juliana hier! De zeventiende-eeuwse buitenplaats is door de jaren haar glorie wel wat verloren. Gelukkig weten de huidige bewoners het pand weer piekfijn en duurzaam te herstellen.

Bekijk de video

Dineren op stand

Rob en Ingrid wonen in dit grachtenpand in hartje Amsterdam. In de achttiende-eeuw bloeide hier de liefde op tussen een Franse prins en de Nederlandse prinses Angelique van Brienen. Een geliefd onderwerp tijdens de etentjes die zij geven voor familie en vrienden.

Bekijk de video

Wonen in een fort

In het Noord-Brabantse Heijningen is Jolie op slag verliefd op deze oude schuur wat ooit Fort Oranje was. Gebouwd in 1768 op de resten van een fort uit 1654. Na veel verbouwen tovert zij het met haar man om tot een behaaglijke woonboerderij met oude elementen van toen.

Bekijk de video

Zweedse adel in de stad

In de zomers vierde de Zweedse adel hier vakantie, nu woont tech-adviseur Marloes hier met haar gezin. Ze verbouwt het pand met oog voor de monumentale status. De moderne keuken staat dus los van wanden en in de slaapkamer hangt een gigantische kroonluchter.

Bekijk de video
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum