De woonkamer van Rob is een werkplek geworden en hij kan niet meer aan tafel eten. Theo-Bert Pot helpt Rob met het inrichten van zijn werkkamer.

De werkkamer vóór de metamorfose:

Het woonprobleem van Rob

Al drie jaar werkt Rob aan de eettafel in de woonkamer. Na een werkdag heeft hij geen zin zijn werkspullen om te ruimen om ze de volgende dag er weer bij te pakken. Gevolg: de gezellige woonkamer is een werkplek geworden. Er is geen plek meer om aan tafel te eten en ’s avonds op de bank kijkt Rob tegen zijn werkspullen aan. Tijd om de woonkamer weer gezellig te maken en de rommelkamer tot een werkkamer te maken. Interieurstylist Theo-Bert Pot helpt Rob zijn werkkamer in te richten.

Het moodboard voor de werkkamer

Omdat Rob in de woonkamer klassieke elementen combineert met moderne kunst, gaat Theo-Bert dat ook doen in de werkkamer. De meeste muren krijgen een donkergroene kleur en daarbij komt een donkerblauwe nis voor het buro.

'Echt te gek om te zien hoe eigen je interieur is, echt heel erg leuk.'
Theo-Bert Pot - interieurstylist

Kunstwerken aan de muur

Kunst verzamelen is prachtig, maar het is soms ook moeilijk om werken te mixen. Rob laat in de woonkamer zien dat dit juist heel goed kan. Hij wisselt met formaten, kleuren en lijsten. Door ze te groeperen vormt er rust en eigenheid. En door ze op een donkere achtergrond te plaatsen komen ze nog beter tot hun recht.

Een breed kleurenpalet in huis

Theo-Bert is gecharmeerd van de eigen stijl van Rob. Eigenwijs met alle grijze tonen in de woonkamer, dit werkt prachtig voor alle kunst die er hangt. Theo-Bert wil het kleurenpalet uitbreiden met groen en een roze-tint. Als je kiest voor een breder kleurenpalet, wordt elk vertrek in huis net even anders, maar past ook in het geheel.

De werkkamer na de metamorfose:

Het budget voor deze metamorfose

Na een dag hard werken is de witte opslagruimte veranderd in een volwaardige werkkamer. Rob heeft hiervoor een budget vrijgemaakt van € 1000,- en Theo-Bert heeft daar zelf nog wat van over. Voor ongeveer € 900,- zijn alle muren geschilderd, is er hout aangeschaft om het buro van te maken en is er verlichting aangeschaft.

'Ik vind het echt geweldig geworden. Echt de ideale werkplek zo.'
Rob Buitenhuis - bewoner
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum