In het dorpje Kedichem zijn Natalie en Hans de trotse bewoners van een karakteristiek huis. Het stel houdt van kleur, dat terug te zien is aan hun meubels, maar toch zijn alle muren nog steeds wit…. Interieurstylist Theo-Bert Pot weet daar wel raad mee!

De woonkamer vóór de metamorfose:

Drie panden zijn één huis geworden

Het karakteristieke huis bestond vroeger uit 3 panden: een kruidenier, een garage en een woonhuis. Natalie en Hans hebben er één huis van gemaakt. Ze vinden de ruimte die ontstaan is fantastisch, maar het lukt ze niet om meer sfeer in de woonkamer te krijgen. Daarom hebben ze de hulp ingeschakeld van Theo-Bert Pot en hopen dat hij met een budget van € 1500,- het woonprobleem kan oplossen.

De woonkamer na de metamorfose:

Schuiven met je spullen

De wens van Natalie en Hans is om de woonkamer knusser te maken. Nu is de ruimte heel open en licht. Doordat Theo-Bert de bank een kwartslag draait en een vloerkleed plaatst, wordt het al heel anders. Zo kun je door met je bestaande meubels te schuiven een groots effect bereiken. Nu is er ook nog ruimte voor een werkplek voor Nathalie. Een ronde tafel met twee stoeltjes komt bij de ramen met veel licht en een leuk uitzicht. Hier kan Nathalie lekker werken of relaxen met een kop koffie.

'Ik vind het ontzettend leuk dat we een heleboel van onze oude spullen nog hebben.'
Nathalie de Vos - bewoner
Rijksmonument in Thorn | Foto: Marleen van de Laar

Meer inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd bezig met je interieur? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en krijg de leukste tips, video's en foto's van make-over en binnenkijkers!

Dat wil ik!

Minder contrast maakt de ruimte rustiger

Theo-Bert wil de contrasten in de ruimte zachter maken. Zo is het materiaal van de vloer heel hard, door er een vloerkleed aan toe te voegen wordt de gehele vloer zachter. En een tv is vaak zwart en daardoor valt die enorm op in een woonkamer. Als je de muur achter een tv donkerder maakt, wordt het contrast met de tv kleiner en valt die op de achtergrond weg. En je kijkt ook nog rustiger tv met een donkere achtergrond. Denk maar aan bioscopen, die zijn ook altijd donker.

'De kleuren vind ik mooi, echt heel veel beter dan wit.'
Hans de Vos - bewoner
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum