De woonvraag van Annemarie die binnenkwam voor onze interieurstylist Theo-Bert gaat over het kiezen van de juiste losse fauteuils...

Het antwoord van Theo-Bert:

Als je het mij vraagt zou ik gaan voor twee verschillende fauteuils. Je bent namelijk veel flexibeler en duurzamer omdat je bijvoorbeeld bij je huidige fauteuil maar één nieuwe hoeft toe te voegen. En het maakt je woonkamer veel creatiever. Kijk maar eens naar deze metamorfose van de woonkamer van Noor en Sara.

Zoek de overeenkomsten

Ik combineer in dit eerste voorbeeld een roze en een off-white fauteuil bij elkaar die ook nog eens verschillen in vorm en stof. Juist deze combinatie vind ik goed werken omdat er in beide toch een overeenkomst zit. Dat zijn de ronde vormen en beide zijn ze niet heel zwaar. Let dus op wanneer je twee verschillende fauteuils met elkaar combineert dat de ene niet heel zwaar en groots is t.o.v. een fragiel exemplaar. Dan is de verhouding weg. Daarom laat ik ook nog een tweede optie zien.

Je kan blijven combineren

In deze tweede combinatie zie je wederom de roze fauteuil die ik combineer met een andere fauteuil met een bouclé stof. Echt een trend die we de afgelopen tijd terug zien. Je kan natuurlijk ook een fauteuil stofferen in een eigentijdse stof, zo geef je je huidige fauteuil een tweede leven. Kijk hoe deze combinatie werkt, dit laat zien dat je kan blijven combineren. Maar ook hier zie je de ronde vormen terug. Heb je een hoekige fauteuil, zoek dan ook de geometrische en rechte vormen in een tweede erbij.

Nog op zoek naar meer inspiratie?

Bekijk de Instagram Reel van Theo-Bert om deze voorbeelden in een video te zien. Of kijk voor meer inspiratie naar eerdere metamorfose's bij BinnensteBuiten. Zo toverde Theo-Bert een stoffenwinkel om tot huiskamer met verschillende losse stoelen. En gebruikte hij verschillende stoelen in deze gezellige eetkamer.

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum